Cinci arme letale şi muniţii găsite în urma unor percheziţii în Ţăndărei. Doi tineri, reţinuţi de poliţişti

Polițiștii din Ialomița au ridicat cinci arme letale, trei neletale și muniții, în urma a trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

12 aug. 2015, 06:46
Cinci arme letale şi muniţii găsite în urma unor percheziţii în Ţăndărei. Doi tineri, reţinuţi de poliţişti

În urma perchezițiilor doi bărbați au fost reținuți.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de furt din locuinţe

„La data de 11 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au efectuat trei percheziții la locuințele unor persoane din orașul Țăndărei, bănuite de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor cinci arme letale, trei neletale și muniție aferentă acestora, precum și mai multe unelte electrice susceptibile a proveni din furturi comise pe raza orașului Țăndărei.

Din cercetări a reieșit faptul că două dintre armele letale depistate ar proveni din infracțiuni de furt comise pe raza unor state membre ale Uniunii Europene.

„Doi bărbați, de 24, respectiv 19 ani, ambii din Țăndărei, au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind cercetați în pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca astăzi (miercuri — n.r.) să fie prezentați procurorilor, cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.