IKEA construieşte două TURNURI IMENSE în Capitală FOTO

IKEA România vrea să construiască un ansamblu de clădiri cu turnuri de 19 și 20 de etaje pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi.

31 oct. 2014, 08:50

Potrivit Planului Urbanistic Zonal ansamblul imobiliar va cuprinde hotel, birouri, servicii, spatii publice și comerciale, locuințe și parcaje. PUZ-ul va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Interprime Properties, divizia imobiliară a grupului IKEA în România, solicită administrației locale aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui ansamblu de clădiri cu regim de înălțime 3S+P+20 etaje, 3S+P+19 etaje, 3S+P+10 etaje, 3S+P+6 etaje.

VEZI ŞI CATALOG IKEA 2015. Vezi ce noutăţi aduc suedezii

Terenul pentru care se solicită noile reglementări urbanistice are o suprafață de 52.933 metri pătrați.

Poiectul a fost prezentat în această vară și în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Arhitecții din comisie au recomandat inițiatorului și proiectanților să amplifice dimensiunea străzilor secundare care deservesc terenul, dar și să reducă coeficientul de utilizare al terenului și regimul de înălțime al construcțiilor propuse „astfel încât să fie asigurat vecinilor confortul urban și un potențial echivalent de dezvoltare”, potrivit b365.ro.

Terenul de la Timpuri Noi a fost cumpărat de IKEA încă din 2010 pentru suma de 34,6 milioane de euro. Compania mai deține și un teren de două hectare în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea, cumpărat în 2011.

CITEŞTE ŞI Ikea a lansat serviciul de vânzări online, cu livrare la domiciliu în toată ţara