Il Giro, premieră istorică. Un ROMÂN ia startul anul acesta în Turul Italiei

Rutierul Serghei Ţvetcov (26 de ani), născut în Moldova, dar care reprezintă România, a fost selecţionat în lotul echipei Androni Giocattoli-Sidermec pentru Turul Italiei, competiţie care va începe sâmbătă, la San Lorenzo al Mare.

04 mai 2015, 09:27
Il Giro, premieră istorică. Un ROMÂN ia startul anul acesta în Turul Italiei

Serghei Ţvetcov are 26 de ani, iar anul trecut a reuşit rezultate foarte bune în America, unde s-a clasat pe locul 3 în USA Pro Cycling Challenge, ca membru al echipei Jelly Belly-Kenda. În inter-sezon s-a transferat în Europa, la team-ul Androni Giocattoli, iar acum el a primit o veste extraordinară. A fost selecţionat printre cei nouă concurenţi la ediţia de anul acesta a Turului Italiei. Serghei Ţvetcov s-a născut la Chişinău, dar a ales să repretzinte România.

Între performanţele notabile ale carierei sale sunt de amintit locul 4 ocupat în Turul României 2009, în timp ce anul trecut, pe lângă locul 3 în USA Pro Cycling Challenge, a câştigat o etapă în Turul Gila (la individual compus), a fost al treilea în Tour de Beauce şi s-a clasat pe şase la general în Turul Provinciei Alberta.

Ediţia a 98-a a Turului Italiei va începe pe 9 mai, cu un contractronometru pe echipe, între San Lorenzo al Mare şi San Remo (17,6 km). Competiţia se va încheia pe 31 mai, la Milano.