Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, Ilan Laufer, propus şi refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării, a fost numit, luni, în funcţia de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcţie neremunerată, potrivit unor surse oficiale.

RomaniaTV.net
17 dec. 2018, 17:38
Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Ilan Laufer afirmă că se simte „onorat şi mândru” de calitatea de consilier onorific ce i-a fost acordată de premierul Viorica Dăncilă şi adaugă că-şi va folosi toată experienţa acumulată în funcţiile publice deţinute anterior pentru a fi alături de echipa guvernamentală.

„Mă simt onorat şi mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de premierul Viorica Dăncilă. Îmi voi folosi toată experienţa acumulată, atât în funcţia de secretar de stat cât şi în demnitatea de ministru, pentru a fi alături de echipa guvernamentală, mai ales în contextul actual al preluării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Mulţumesc doamnei prim ministru, PSD, organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, tuturor celor care m-au susţinut în proiectele în care am fost implicat şi mi-au acordat încrederea lor”, a scris Ilan Laufer, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ilan Laufer, a fost la sfârşitul lunii trecute, refuzat de şeful statului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Ulterior, social-democratul a anunţat că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Harry Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”.

Ilan Laufer a deţinut şi portofoliul de ministru pentru Mediul de Afaceri, din vara anului 2017 până la finele lunii ianuarie 2018, când a fost schimbat după ce PSD i-a retras spriijinul politic lui Mihai Tudose din funcţia de premier.

Acesta a fost angajat la Guvern şi în perioada 2013-2014, pe funcţia de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Ministrul, propus şi refuzat de şeful statului la portofoliul Dezvoltării Regionale, este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) Bucureşti.