Ilan Laufer, atacat dur pe Internet pentru susţinerea acordată lui Victor Ponta

Omul de afaceri Ilan Laufer a fost atacat dur pe internet, după ce acesta şi-a arătat sprijinul politic pentru Victor Ponta. În urma ameninţărilor şi mesajelor antisemite primite, Ilan Laufer s-a ales cu închiderea contului de Facebook timp de câteva zile.

21 nov. 2014, 13:52
Ilan Laufer, atacat dur pe Internet pentru susţinerea acordată lui Victor Ponta

În urmă cu câteva zile, Ilan Laufer s-a trezit cu pagina de Facebook închisă, fără o verificare prealabilă, ci doar în baza unor raportări trimise de unii utilizatori. Omul de afaceri a fost ameninţat şi a primit mesaje antisemite, după ce şi-a declarat susţinerea pentru Victor Ponta în competiţia prezidenţială.

S-a ajuns la atacuri şi ameninţări personale. Acestea au apărut după primul tur de alegeri, când, într-o emisiune TV, mi-am exprimat opinia, simpatia faţă de dl Ponta, bazată pe rezultatele acestui Guvern şi pe faptul că eu consider că dl Ponta ar fi un preşedinte mai potrivit pentru România„, a povestit Ilan Laufer, la Antena 3.

Omul de afaceri a precizat că avocatul său a depus o petiţie la CNCD şi a anunţat că va lua toate măsurile legale împotriva celor care l-au ameninţat.

„Voi depune plângere penală şi voi ruga poliţia să ia toate măsurile pentru a afla care este identitatea acelor oameni şi apoi voi acţiona pe căi legale”, a precizat Ilan laufer.

Întrebat dacă a mai primit astfel de amenințări și cu alte ocazii, omul de afaceri a zis: „Am primit mesaje chiar din momentul în care am apărut în zona publică. Acum mi se pare că se exagerează. Atunci am înțeles că poate erau oameni care nu înțelegeau de ce apare un evreu la televizor. Sunt unii oameni care au astfel de concepții. De această dată, în cadrul unei campanii electorale democratice, nu pot să accept așa ceva”.