Ilan Laufer îl acuză pe Klaus Iohannis de ANTISEMITISM: „Sunt îngrijorat de motivele care au stat în spatele acestei decizii”

Ilan Laufer, omul propus de PSD la Ministerul Dezvoltării și refuzat de Klaus Iohannis, a lansat acuzații fără precedent la adresa președintelui României. El l-a acuzat de antisemitism, dar și de blocarea unor acțiuni ale guvernului.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 18:57
Ilan Laufer îl acuză pe Klaus Iohannis de ANTISEMITISM: „Sunt îngrijorat de motivele care au stat în spatele acestei decizii”

UPDATE: Președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a anunțat, deja, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să răspundă urgent la acuzațiile lui Ilan Laufer.

„Aceste acuzații sunt extrem de grave, e un subiect cu care nu putem să ne jucăm în nicio societate. Dacă primim o plângere, așa cum a spus că va face Ilan Laufer, vom demara o anchetă. Din ce știu eu, el a mai fost numit de președintele Iohannis în Guvern. Etichetarea de nazist a domnului Iohannis, noi am mai avut plângeri că a condus o organizație urmașă a nazismului și am constatat că lucrurile nu stau așa. Am avut 3 dosare cu acest obiect. Deja Laufer a emis un mesaj public, acum domnul președinte trebuie să răstoarne această deducție venind și spunând de ce l-a refuzat pe domnul Laufer.”, a declarat Csaba Asztalos, președintele CNCD, la Digi 24.

UPDATE: Istoricul Radu Ioanid, director al Departamentului de Arhivă al Muzeului Holocaustului din Washington, reacţionează la atacul grav lansat de fostul ministru Ilan Laufer la adresa preşedintelui Iohannis. Laufer a susţinut că Iohannis l-a respins pentru portofoliul Dezvoltării din cauza unor sentimente antisemite.

„În ciuda creşterii populismului, a extremismului şi a unor tendinţe antisemite în Europa, în general, cel puţin la nivelul clasei politice, noi am avut în ultimii ani un parteneriat excepţional cu România. Am să vă dau un exemplu: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului este o iniţiativă care a fost susţinută foarte puternic de cei doi poli importanţi de putere din România, care nu sunt neapărat în armonie, ca să mă exprim delicat – este vorba de preşedintele Iohannis şi de preşedintele Parlamentului, domnul Dragnea. Domnul Iohannis şi domnul Dragnea au fost, fără să se coordoneze, într-o similitudine în ceea ce priveşte acest proiect important, pe care eu îl consider o viitoare carte de vizită fundamnentală a României. În condiţiile acestea, eu cred că în focul luptei politice din România se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor”, a declarat Radu Ioanid pentru STIRIPESURSE.RO.

Ilan Laufer, omul propus de PSD la Ministerul Dezvoltării, a anunțat că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, asta după ce președintele țării Klaus Iohannis a refuzat să-l numească ministru al dezvoltării.

„Sunt Ilan Laufer, din părinți români, născut la București, la maternitatea Polizu. Am studii superioare. Azi, în anul 2018, am fost respins de președintele României. Sunt îngrijorat de motivele care au stat în spatele acestei decizii, fără să motiveze această decizie, ceea ce e neconstitutțional. E un nou act de antisemitism, l-a demonstrat în ultimul an. A avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și a făcut declarații antisemite, a refuzat trimiterea unui ambasador în Israel și a sabotat ședința de guvern comună ce ar fi trebuit să aibă loc.„, a spus Ilan Laufer.

Ilan Laufer, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, a făcut parte din Cabinetul Tudose

„Voi face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Consider că refuzul domnului Iohannis este o atitudine clară de discriminare  care a debutat cu expresia ‘niște evrei’, a urmat cu o plângere penală împotriva premierului României și continuă astăzi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier și ministru al dezvoltării în Guvernul României. Totodată voi face o cerere către IGS, Comunitatea Evreiască din Statele Unite, pentru a-i retrage decorația acordată președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Ilan Laufer, într-o conferiță de presă.

Preşedintele Institutului Elie Wiesel, după acuzaţiile lui Ilan Laufer: „E o speculaţie, are iz politic”

Ilan Laufer, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, respins de preşedintele Iohannis, susţine că are informaţii că i se pregăteşte un dosar penal, aşa cum i s-a întâmplat Vioricăi Dăncilă, când Iohannis i-ar fi depus o plângere penală „prin intermediari” în cazul mutării ambasadei  din Israel.

Ilan Laufer a spus că Iohannis, care este etnic german, a avut ”o legătură dubioasă” cu Forumul Democrat al Germanilor din România, ”moştenitoarea unei organizaţii naziste”.

”Foarte important e că președintele Klaus Iohannis e etnic german și are o legătură dubioasă, din toate punctele de vedere, cu Forumul Democrat German din România, moștenitoarea unei organizații naziste scoase în afara legii, conform Tratatului de la Paris, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.”, a mai spus Laufer.

”În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani”, a mai afirmat el.

Laufer a anunţat că va face plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, precum şi o cerere către comunitatea evreiască din Statele Unite, pentru a-i retrage lui Klaus Iohannis decoraţia acordată.

„Am informaţii certe că se pregăteşte un dosar penal”, a declarat Laufer. 

Ilan Laufer a mai susţinut că Iohannis vrea să se opună prin orice mijloace mutării ambasadei României la Ierusalim şi că îşi doreşte ca România să aibă relaţii doar cu Germania.

Harry-Ilan Laufer s-a născut la 16 august 1983. A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” şi este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (2006), conform CV-ului publicat pe site-ul www.imm.gov.ro.

A fost Listing Agent / Residential Negotiator în cadrul CBRE (februarie 2003-octombrie 2004); Senior Office Negotiator / Corporate Manager, Balkan Real Estate, Bucharest (octombrie 2004-mai 2005); Development Manager (mai 2005-februarie 2006), găsind noi locaţii pentru magazinele Time Out pe întreg teritoriul României; manager de vânzări zonal (februarie-decembrie 2006) pentru lanţul de centre comerciale Winmarkt; proprietar şi fondator al Retail Group (octombrie 2006-ianuarie 2017); proprietar, fondator şi director general pe domeniul cosmetice (martie 2013-august 2016), dezvoltând un lanţ de şapte magazine de cosmetice sub brandul Just Cosmetics. Ilan Laufer a intermediat intrarea celor de la H&M pe piaţa din România şi a contribuit la extinderea Grupului Inditex pe piaţa locală, precizează site-ul citat.

Din februarie 2013 până în noiembrie 2014, a fost consilier personal al ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

Începând cu 18 ianuarie 2017 şi până la 29 iunie 2017, a ocupat postul de secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. La 29 iunie 2017, Harry-Ilan Laufer a fost învestit ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, funcţie pe care a deţinut-o până la 29 ianuarie 2018.