Ileana Ciuculete a murit. Colegii de scenă l-au sunat pe soţul artistei: „Nu mai este, a plecat pentru totdeauna”

O veste devastatoare a cutremurat lumea folclorului românesc. Diagnosticată cu o boală nemiloasă, interpreta Ileana Ciuculete a murit în braţele soţului său, la numai 59 de ani.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 07:43
Ileana Ciuculete a murit. Colegii de scenă l-au sunat pe soţul artistei: „Nu mai este, a plecat pentru totdeauna”

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, la 59 de ani, într-o clinică privată.

„S-o odihnească Dumnezeu, dragii lui mama! Toată lumea e devastată de această veste tulburătoare. Pe soţul ei când l-am sunat, să întreb ce face, mi-a zis: Nu mai este, nu mai este, a plecat pentru totdeauna. Vă daţi seama că m-a devastat, nu mai pot”, a spus Elena Merişoreanu la România TV.

Vezi si: Ileana Ciuculete, ultimul mesaj postat pe Facebook

Ca o lumânare de ceară, aşa s-a stins Ileana Ciuculete în braţele soţului său, bărbatul alături de care şi-a petrecut ultimii 25 de ani din viaţă. Au fost suflete pereche şi când s-au întâlnit au jurat că nimic nu îi poate despărţi.

Anul trecut, Ileana declara că se simte împlinită alături de soţul ei. Reuşise să stingă scandalul pe care l-a avut cu cei doi băieţi ai săi, s-au împăcat în urmă cu câţiva ani şi, în sfârşit, simţea că viaţa-i oferă şansa de a fi pe deplin fericită.

Aflată în spital de două săptămâni, Ileana Ciuculete a primit un diagnostic nemilos: Ciroză galopantă, după o hepatită C. Medicii nu au mai putut face nimic să îi uşureze chinurile şi să îi salveze viaţa.

După o copilărie petrecută în sărăcie, Ileana Ciuculete a urcat de mică pe scenă la Ansamblul Nicolae Bălcescu din Craiova. Avea doar 14 ani şi cânta melodiile pe care i le scria tatăl său pe scândura atelierului de tâmplărie unde lucra. Artista are peste 400 de melodii proprii, iar în 2005 a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare din albumul „Ciorba de curcan”.