Ileana Ciuculete a murit. Veste devastatoare pentru muzica românească

Ileana Ciuculete, cunoscuta cântăreaţă de muzică populară, a murit marţi, la vârsta de 59 de ani. Ea fusese internată în urmă cu două săptămâni, într-o clinică privată.

14 mart. 2017, 18:03
Ileana Ciuculete a murit. Veste devastatoare pentru muzica românească

Ileana Ciuculete era internată în spital, după ce starea i s-a înrăutăţit în urma unei răceli puternice. Ea s-a stins din viaţă, marţi seara, iar surse apropiate familiei susţin că ea suferea şi de ciroză hepatică. „Am vorbit cu soţul artistei, impresarul ei, Cornel Galeş. Răpus de această pierdere fulgerătoare spunea că acum două săptămâni a internat-o într-o clinică privată. Se simţea rău, acolo i-au descoperit virusul hepatitei C, galopant, a dat în ciroză şi astăzi a murit„, a povestit la România TV prietena, artistei, Elena Merişoreanu, şi ea cântăreaţă de muzică populară. În ultimii ani, Ileana Ciuculete a ajuns la spital de mai multe ori din cauza problemelor de familie, ea fiind acuzată în mai multe rânduri de abandon de către fiii săi.

Acum am vorbit cu soţul ei şi mi-a zis că s-a dus. E groaznic. O cunosc de când aveam 14 ani, am urcat pe aceeaşi scenă. Încă nu îmi vine să cred. Acum trei zile am vorbit ultima oară cu ea, era acasă, nu se simţea bine din cauza unei răceli. Îmi pare rău că nu am fost să o văd„, a declarat Elena Merişoreanu, imediat după ce a aflat vestea morţii prieteni sale.

Citeşte şi Mara Bănică, sfâşiată de durere: Ileana s-a prăpădit în braţele soţului în spital

Ileana Ciuculete era născută pe 20 septembrie 1957. Primii bani i-a câştigat din muzică, la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei.

Am avut o mare şansă când regretatul dirijor Ionel Budişteanu, cu exigenţă profesională, m-a obligat să cânt cu regretatul Ion Dolănescu pe scena Teatrului din Drobeta-Turnu-Severin. De emoţie, la un moment dat, mi-a căzut un cercel din ureche iar publicul m-a privit într-un mod deosebit şi nu a luat în seama incidentul petrecut. Din cauza distribuţiei de excepţie, spectacolul s-a repetat 3 zile consecutiv iar o lună mai târziu am fost invitată la Radio Craiova, unde am făcut primele înregistrări. Îmi amintesc cu plăcere de melodia”Lunca, lunca îmbobocită”, care a fost prima mea melodie„, rememora Ileana Ciuculete pe siteul ei.

Ileana Ciuculete a înregistrat peste 400 de melodii proprii şi peste 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a fost răsplătită cu Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului „Ciorbă de curcan”.