Ileana Ciuculete, ultimul mesaj postat pe Facebook

Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, marţi, la 59 de ani, într-o clinică privată.

15 mart. 2017, 07:13

Celebra cântăreaţă a avut o carieră impresionantă şi a iubit din tot sufletul muzica, dovadă fiind numeroasele imagini publicate pe contul personal de socializare. Mai mult de atât, ultimul mesaj publicat pe ea pe Facebook a fost un clip în care interpreta piesa ”Venii primăvara iar”, iar atunci numeroase persoane au fost încântate.

”Super. Să ai o duminică plăcută.”, ”Frumos”, sunt comentariile lăsate de fani în urmă cu două săptămâni, când vedeta a făcut public videoclipul respectiv.

Fanii au fost în stare de șoc. Mesajele de condoleanțe au curs încontinuu. „Condoleanțe ? Dumnezeu să o ierte „, „Dumnezeu să o ohinească în pace”, „Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o ierte pe minunata doamnă Ileana s-a dus o stea în ceruri”, „Poate așa a fost voia lui Dumnezeu să ia tot ce este bun si frumos acolo printre îngeri ! Odihnă veșnica frumoasa noastră!”, sunt doar câteva dintre mesajele fanilor.

Ileana Ciuculete s-a născut în 20 septembrie 1957, în comuna doljeană Vela. Ea a absolvit Liceul de matematică-fizică “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Pentru calităţile sale vocale, Ileana Ciuculete a fost angajată de la 14 ani, cu dispensă de vârstă, la orchestra de muzică populară “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova.

De-a lungul timpului, a fost solista mai multor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul „Nicolae Bălcescu” din Craiova, Ansamblul folcloric „Căluşul” din Scorniceşti şi Ansamblul „Danubius” din Drobeta Turnu-Severin.

Artista a înregistrat peste 400 melodii proprii, având 30 de albume.

În cariera sa, Ileana Ciuculete a primit trei discuri de aur şi un disc de platină în România, precum şi un disc de aur în Serbia.