Ilie Sârbu îi atacă pe miniştri: Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Ne sfidează, nu le mai pasă

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, îi acuză pe miniştrii cabinetului Ponta că nu vin la comisiile din Parlament, iar, la ministere, nu au timp pentru nimeni, "sunt ocupaţi, sunt în şedinţe". "Ne sfidează, nu le mai pasă", s-a revoltat Sârbu.

09 oct. 2014, 09:00
Ilie Sârbu îi atacă pe miniştri: Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Ne sfidează, nu le mai pasă

Discuţia a avut loc în şedinţa Biroului Permanant al Senatului, scrie stiripesurse.ro, când reprezentanţii Opoziţiei au semnalat că reprezentanţii Guvernului nu vin la şedinţele comisiilor.

Ilie Sârbu le-a dat dreptate. „Am ajuns într-o situaţie în care nu are rost să mai venim nici noi aici. Noi ne facem că ne jucăm de-a Senatul? Instituţie supremă, Legislativ… nu mai ştiu câte atribute îi putem pune în coadă… Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Mai mult, vă spun, dragi colegi, cu toată deschiderea, când vă duceţi pe la ministere aţi văzut că vă ţin pe la uşi, toţi. Nu au timp, sunt ocupaţi, sunt în şedinţe. Nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu noi„, a spus Sârbu.

Social-democratul le-a reproşat miniştrilor că îi ţin pe la uşi nu numai pe reprezentanţii Opoziţiei, ci şi pe cei ai puterii.

„Nu mai fiţi atât de înţelegători, domnilor. Eu am fost în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Ştiu colegii care au fost cu mine atunci, nu discutam treaba asta. Nu era secretar de stat, la revedere. Vii când vrei, când vrei să-ţi treci legea, altfel… O să vorbesc la grup, dacă toate grupurile agreează ideea asta, nu se repetă. Ei ştiu. Când văd că lăsăm portiţa deschisă, ne sfidează, nu le mai pasă. Şi la plen, aţi văzut, că tot domnul Iliescu vine şi mai sunt câteva doamne care mai vin pe acolo de la dezvoltare rurală… Haideţi să stabilim foarte clar…”, a adăugat Sârbu.

Sârbu: Nu suntem copii de grădiniţă să credem că tremură procurorii prin birouri după declaraţiile premierului

Liderilor senatorilro PSD a arătat însă că premierul Victor Ponta le cere miniştrilor să vină în Parlament. 

„Am fost în nenumărate ori – şi am mai spus-o aici în şedinţa Biroului permanent – martor la şedinţele de coaliţie, la Birourile permanente ale partidului, când premierul le cere, mai mult decât speram noi, miniştrilor, să vină, că e interesul lor să vină, să ne explice, să promoveze proiectele. Nu mai vin nici la comisii… În plen, nu ştiu câţi miniştri am văzut. Haideţi să stabilim clar şi fără să mai facem excepţii”, a explicat Sârbu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să trimită miniştrilor o scrisoare în care îi va avertiza că, în cazul în care nu vin in Parlament, proiectele lor nu vor mai fi discutate. 

„Este un consens în această chestiune, prin a solicita ministerelor şi instituţiilor să trimită reprezentanţi la comisii, cel puţin la nivel de secretar de stat. Deci, ori ministru vine şi susţine proiectul ori secretarul de stat. (…) aş face o scrisoare pe care s-o trimit tuturor membrilor Guvernului şi tuturor instituţiilor care sunt implicate cu proiecte legislative, prin care să-i informez asupra acestei decizii, şi prin care să le atragem atenţia că în cazul în care nu vor fi reprezentaţi la acest nivel, atunci proiectelor nu li se va da curs. Părerea mea e că nu trebuie luate în dezbatere… Nu luăm în dezbatere fără prezenţa lor şi nu facem raport, că nu asta e soluţia. Soluţia este să fie reprezentantul Guvernului prezent”, a spus Tăriceanu.