Iliescu, despre episodul SRS: Nu compromiţi USL pentru un om care tulbură apele ca să iasă în faţă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că PSD nu trebuie să rişte ruperea USL condiţionând alianţa cu PNL de excluderea lui Sorin Roşca Stănescu.

20 mai 2013, 10:14
Iliescu, despre episodul SRS: Nu compromiţi USL pentru un om care tulbură apele ca să iasă în faţă

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat luni că USL nu trebuie compromisă de un om care tulbură apele ca să iasă în faţă, făcând referire la tensiunile create în Uniune din cauza declaraţiilor anti-PSD ale senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu.

„Nu compromiţi un act politic de majoră importanţă pentru ţară, pentru PSD, de un om care tulbură apele de dragul de a ieşi în faţă”, a spus Iliescu, apreciind că „e treaba” PNL să judece cazul lui Roşca Stănescu.

„PSD e deranjat de nişte ieşiri şi declaraţii inoportune. Dar el e un om cunoscut, aşa, eu am avut cu el de-a face cu ani în urmă, dacă vă amintiţi. L-am dat şi în judecată atunci. Acum e membru de partid la PNL, e reprezentantul lui în Parlament, aşa că PNL ar trebuie să judece”, a spus Iliescu, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea: NU se rupe USL pentru Roşca Stănescu. Vorbesc în cunoştinţă de cauză

Întrebat dacă PSD nu ar trebui să rişte ruperea USL condiţionând existenţa alianţei de excluderea lui Roşca Stănescu din PNL, Iliescu a răspuns: „Nu, ar fi mare eroare şi cred că în primul rând PNL trebuie să abordeze cu responsabilitate subiectul”.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Problema nu e Roşca Stănescu, ci dacă PNL este solidar. Vezi ce aşteaptă de la Antonescu

Conducerile PSD şi PNL s-au reunit luni la prânz în şedinţe separate, pentru a discuta ultimele evenimente legate de USL, iar şedinţa convenită de liderii Uniunii pentru a discuta divergenţele apărute a fost amânată pentru a evita continuarea scandalului mediatic.