Imaginea care face înconjurul lumii: Un separatist FURĂ un inel de pe degetul unei victime din zborul MH17

Presa străină a difuzat în premieră imaginea unui combatant prorus din Ucraina care ţine în mână un inel de aur ce pare a fi fost luat de la o victimă a avionului malaezian doborât săptămâna trecută în Ucraina. Imaginea a făcut turul lumii prin intermediul reţelelor de socializare şi a strârnit reacţii de indignare.

22 iul. 2014, 19:04

Fotografia cu combatantul prorus ţinând în mână un inel de aur ce se bănuieşte că ar fi fost luat de la una dintre cele 298 de victime ale avionului malaezian doborât de o rachetă deasupra estului Ucrainei a făcut, în noaptea de luni spre marţi, înconjurul Internetului. Fotografia a fost preluată şi de unele publicaţii din străinătate.

Imaginea nu a fost deocamdată analizată de surse independente. În imaginile publicate de presă se vede cum rebelii din Ucraina, îmbrăcaţi în uniforme militare şi înarmaţi, scotocesc perimetrul în care s-a produs tragedia, printre rămăşiţele avionului doborât.

Citeşte şi Prezentatorul SkyNews care s-a uitat în bagajele victimelor zborului MH17 şi-a cerut scuze public

Unul dintre combatnţii proruşi apare în imagine aplecat peste rămăşiţele avionului, ţinând în mână inelul ce pare să fi aparţinut unei victime a tragediei.

Imaginea a stârnit indignare internaţională, scrie publicaţia Daily Mail. Sean Callaghan, din Cheshire a descris-o ca fiind „un act îngrozitor de inumanitate”. Alţii în schimb, cred că rebelii ucraineni ar fi luat inelul în speranţa că pe el ar fi fost vreo inscripţie care să îi ajute la eventuala identificare a posesorului.

Citeşte şi SFÂŞIETOR. Mărturiile BUNICII STUDENTULUI MORT în accidentul aviatic din UCRAINA: Am urlat, am ţipat VIDEO

Această imagine a apărut în contextul în care şi televiziunea britanică BBC arăta insurgenţi proruşi scotocind prin bagajele victimelor tragediei.

Chiar dacă nu se ştie deocamdată cu precizie cine şi ce a stat la baza cumplitei tragedii, în mai multe imaginib ce au fost difuzate se vede cum rebelii ucraineni căutau cu disperare printre resturile aparatului prăbuşit în Ucraina după „cutiile negre” ale avionului şi că au luat de la locul tragediei diferite materiale ce ar fi putut fi folosite ca probe cruciale pentru anchetatorii care investigheză cauzele prăbuşirii avionului.