Imaginea zguduitoare a unui urs polar care moare de foame face înconjurul lumii: „Stăteam acolo şi plângeam” VIDEO

Schimbările climaterice au efecte extrem de negative asupra florei şi faunei. Un fotograf aflat într-o expediție pe Insula Baffin a surprins imagini înduioșătoare: un urs polar extrem de slab se târa pe pământ în căutarea hranei, în lipsa zăpezii.

08 dec. 2017, 14:57
Imaginea zguduitoare a unui urs polar care moare de foame face înconjurul lumii: „Stăteam acolo şi plângeam” VIDEO

În imaginile publicate de National Geographic este arătat un urs polar care abia se mai mișcă din cauza atrofiei musculare. El se târăște până la un coș folosit de pescari, nu găsește nimic și se prăbușește la pământ.

„Stăteam acolo și plângeam. Filmam și lacrimile curgeau pe obraz”, a povestit fotograful Paul Nicklen.

Întrebat de ce nu a intervenit, el a spus că s-a gândit la asta: „Însă nu era ca și cum umblam la mine cu o pușcă cu tranchilizant sau 180 de kilograme de carne”.

El a adăugat că a ales să filmeze totuși suferința animalului pentru ca moartea acestuia să nu fie în zadar. „Când cercetătorii spun că urșii mor, vreau ca oamenii să realizeze cum arată. Urșii vor muri de foame. Așa arată un urs polar care moare de foame”, a spus Nicklen.

El speră că oamenii vor vedea imaginile și vor conștientiza impactul catastrofal al încălzirii globale, animalele din zonele arctice fiind primele care suferă din această cauză.