IMAGINEA ZILEI. Fotografia cu o asistentă care citeşte o poveste unei fetiţe de etnie romă, în timp ce mama ei plânge, a ajuns virală

Gestul unei tinere asistente de la spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” a cucerit inima internauților. 

RomaniaTV.net
17 nov. 2017, 09:17
IMAGINEA ZILEI. Fotografia cu o asistentă care citeşte o poveste unei fetiţe de etnie romă, în timp ce mama ei plânge, a ajuns virală

Fotografia în care apare o asistentă care îi citeşte o poveste unei fetiţe de etnie romă a ajuns virală. Peste 2.500 de utilizatori Facebook au distribuit imaginea pe reţeaua de socializare.

„La Grigore Alexandrescu, o tanara asistenta ii citeste o poveste unei fetite de 5 ani de etnie roma, pe care mai intai a imbaiat-o si a invelit-o bine, bine. Este si mama fetitei in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi. Probabil nu e obisnuita cu atata blandete si generozitate”, este mesajul care însoţeşte fotografia.

„Aceste lucruri nu ar trebui sa ne surprinda sau sa ne emotioneze peste masura. Ar trebui sa fie gesturi normale si comune in institutiile medicale. Din pacate sistemul defect, lipsa banilor si a educatiei unor cadre medicale fac aceste gesturi foarte rare”, a comentat un cititor.

„Din pacate, rar asa oameni. Am trecut pe acolo si am avut parte de mutre acre. Singura persoana amabila a fost medicul cand fetita i-a vorbit despre visul ei de a deveni medic veterinar”, a fost alt comentariu.
O altă mămică a povestit că „Si fetita mea isi aduce aminte din spitalul Grigore Alexandrescu de o asistenta care i-a cantat si i-a vorbit frumos dar cele mai multe amintiri sunt cu cele care nu au facut lucrul acesta si s-au comportat urat. Respect pentru doamnele asistente care mai au inima, suflet, caracter si educatie! Ma inclin!”.