Imagini APOCALIPTICE în Dolj. Sute de case INUNDATE, drumuri DISTRUSE de ape VIDEO

Peste 150 de gospodării au fost inundate în localităţile Motoci şi Mischii, din judeţul Dolj. Un râu s-a revărsat şi în câteva minute a măturat totul în calea sa.

28 iul. 2014, 12:25
Imagini APOCALIPTICE în Dolj. Sute de case INUNDATE, drumuri DISTRUSE de ape VIDEO

Din cauza precipitaţiilor abundente râul Teslui a iesit din matcă şi a inundat luni sute de gospodării din comuna Mischii, din judeţul Dolj.

Potrivit România TV, apa de un metru a inundat nu mai puţin de 45 de case şi 110 gospodării, iar numărul ar putea creşte,apa de pe versanţi alimentând debitul râului.

Citeşte şi RUPERE DE NORI în Vâlcea: Drumuri blocate, oameni izolaţi, maşini luate de viitură

Meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a declarat la România TV că situaţia s-ar putea agrava în orele următoare. „Urmează cel puţin 12 ore critice. Este intervalul în care este în vigoare codul portocaliu pentru toate judeţele Olteniei şi pentru judeţul Argeş, dar şi codul galben pentru Banat şi partea de sud a Transilvaniei. Aşteptăm în continuare ploi abundente, cu caracter torenţial, din nou frecvent cantităţi de apă de peste 30-40 l/metru pătrat, cu menţiunea deosebită pentru judeţele amintite, unde s-ar putea depăşi 70-80 litri/metru pătrat, punctiform chiar şi peste 100 litri/metru pătrat„, a spus meteorologul de serviciu.