IMAGINI APOCALIPTICE. Un MUNTE s-a prăbuşit peste mai multe case în Vâlcea VIDEO

Imagini de-a dreptul apocaliptice au fost surprinse într-un sat din judeţul Vâlcea. Din cauza ploilor puternice, muntele a luat-o la vale şi s-a prăvălit peste mai multe case. Gospodăriile au fost pur şi simplu acoperite de bolovani, pietriş şi copaci rupţi, informează România TV.

31 iul. 2014, 13:43
IMAGINI APOCALIPTICE. Un MUNTE s-a prăbuşit peste mai multe case în Vâlcea VIDEO

Muntele a cedat din cauza ploilor puternice. Bolovanii dislocaţi au luat-o la vale şi au rupt copacii din calea lor. Au angrenat sute de tone de pietriş şi pământ. Totul a căzut peste casele localnicilor de la baza muntelui.

VEZI şi Avertizări COD ROŞU, COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de inundaţii

În unele locuri, grohotişul atinge şi un metru şi jumătate înălţime, iar localnicii spun că le-ar trebui zece ani să dea cu lopata tot pietrişul strâns în curtea lor.

Urgia a surprins-o pe o femeie şi pe nepoţelul ei chiar în bucătărie. Cei doi au fost salvaţi de un vecin cu doar câteva clipe înainte de a fi făcuţi una cu pământul.

Citeşte şi Avertizare de FURTUNĂ. Zonele vizate

Copilul care a împlinit acum 12 ani a stat în genunchi şi a zis „Doamne, apără-ne” şi când a venit vecinul şi ne-a trecut peste gard, că n-am mai putut să mai trecem, a zis „mulţumesc din suflet că mi-ai salvat viaţa„, a spus femeia.

Unui alt localnic, muntele prăvălit i-a dus grajdul în curtea vecinilor.

Nu mai e nimic, doar balastru. Grajd, coţet de porci, lemne, găini, tot„, a spus bărbatul.

În cealaltă parte a satului Păscoaia din zona Brezoi, 30 de familii sunt complet izolate de ape.

Apele Lotrului au lovit cu aşa mare putere încât au rupt malurile şi două diguri de protecţie. Râul şi-a făcut acum curs printre casele oamenilor.

Citeşte şi Liviu Dragnea, după potop: Nu am vrut să PANICĂM, dar oraşul Brezoi risca să fie MĂTURAT DE APE