Imagini cu români din diaspora care nu îi fac cinste ţării noastre

Un imigrant român a jefuit o bătrână de 87 de ani într-un supermarket din Marea Britanie. Imaginile video surprinse de camerele de supraveghere au scandalizat opinia publică.

03 dec. 2017, 09:37
Imagini cu români din diaspora care nu îi fac cinste ţării noastre

În data de 24 octombrie, doi hoţi au urmărit-o pe victima de 87 de ani, in timp ce îşi împingea căruciorul de cumpărături într-un supermarket Aldi din Oswestry, Srhopshire, scrie Daily Mail.

Doi bărbaţi i-au distras atenţia femeii în vârstă şi i-au furat poşeta. Cătălin-Mihai Verea, un român în vârstă de 44 de ani, a fost arestat şi acuzat de furt, după o mobilizare naţională pentru prinderea hoţilor.

Unul dintre bărbaţi i-a arătat bătrânei nişte produse de pe rafturi, în timp ce complicele său i-a sustras portofelul în care se aflau 75 lire sterline.

Miercuri, Verea a recunoscut furtul în faţa magistraţilor Curţii din Telford, dar a fost scutit de închisoare.

Totuşi, românul, care locuieşte în Smethwick, West Midlands, va trebui să plătească o compensaţie de 192,50 lire sterline, alte costuri judecătoreşti de 185 lire sterline, precum şi o amendă de 85 lire sterline.

„Este una din cele mai josnice fapte. Singurul lucru bun a fost că victima s-a dovedit a fi puternică şi nu s-a lăsat copleşită emoţional de cele întâmplate”, a declarat Margaret Linington-Payne, preşedintele Curţii.