Imagini cutremurătoare în Ucraina: Cadavrele militanţilor separatişti au umplut morgile VIDEO

Aproximativ 50 de separatişti proruşi au fost ucişi la Doneţk în timpul confruntărilor cu armata ucraineană, chiar după ce miliardarul Poroşenko a fost ales preşedinte. Între timp, au apărut imagini cutremurătoare de la morga din Doneţk unde cadavrele zac unele peste altele.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 06:19
Imagini cutremurătoare în Ucraina: Cadavrele militanţilor separatişti au umplut morgile VIDEO

Aproximativ 50 de persoane au murit la Doneţk în timpul confruntărilor dintre separatiştii proruşi şi militarii ucraineni. Militarii ucraineni au lansat obuze asupra separatiştilor care ocupaseră aeroportul internaţional din Doneţk.

Cadavrele separatiştilor proruşi zac pe coridoarele morgii după ce militarii ucraineni au deschis focul asupra unui camion care îi transporta pe insurgenţii răniţi.

Trupele Kievului au eliberat aeroportul din localitate după ce i-au pus pe fugă pe separatişti în urma unui atac aerian.

În confruntările dintre insurgenţi şi militarii ucraineni au murit şi mai mulţi civili. În plus, patru membri ai misiunii OSCE au fost reţinuţi de separatişti la un punct de control din Doneţk. O echipă de jurnalişti a fost şi ea prinsă într-un schimb de focuri şi a evitat o explozie în ultimul moment.

Noul preşedintele al ţării este hotărât să pună însă capăt violenţelor. Asta în timp ce separatiştii cer ajutorul Moscovei.

Printre liderii care l-au felicitat pe Poroşenko pentru victoria în alegeri s-au aflat şi cancelarul Merkel şi preşedintele Obama. Acesta din urmă i-a transmis noului lider de la Kiev că beneficiază de „susţinerea totală” a Washington-ului.