Imagini scandaloase, într-un spital din România. Conductă de apă spartă peste o pacientă în operaţie

O conductă s-a spart chiar în timpul unei operaţii, iar şuvoaiele de apă au căzut din tavan direct peste pacienta care suferea o intervenţie chirurgicală. Femeia a fost mutată de urgenţă în altă sală ca medicii să termine operaţia.

11 nov. 2015, 10:55
Imagini scandaloase, într-un spital din România. Conductă de apă spartă peste o pacientă în operaţie

Situaţie incredibilă la cea mai mare unitate sanitară din judeţ, reabilitată în urmă cu mai puţin de un an, cu milioane de euro. Marţi, în timpul unei operaţii laborioase, o ţeavă conectată la aparatul de purificare a aerului, şi prin care trecea apă, s-a spart şi a inundat sala. Pe masa de operaţii se afla un pacient.

Medicii operau o bătrână de 71 de ani căreia îi montau o proteză de şold. Spre finalul intervenţiei, din tavanul sălii au început să curgă şuvoaie de apă. Cadrele medicale au mutat imediat bolnava, însă nu înainte ca apa să cadă peste aceasta. Potrivit monitorulbt.ro, pacienta a fost dusă repede într-o sală de operaţii de rezervă, pentru finalizarea intervenţiei. Aceasta a fost stabilizată şi va fi supusă unei terapii şoc cu antibiotic pentru a se preveni infecţia. Datorită tipului de izolaţie folosit în sală, apa nu s-a scurs şi la nivelul inferior, acolo unde se află Secţia de terapie intensivă.

Cadrele medicale au trecut la strâns apa cu cârpe şi bureţi.

Conducerea unităţii a declanşat o anchetă.