Imagini-surpriză: Kim Jong-Un a apărut în public VESEL şi FĂRĂ BASTON

Cel mai mare cotidian din Coreea de Nord a publicat miercuri fotografii cu liderul Kim Jong-Un deplasându-se fără bastonul cu care avea obiceiul să apară în ultimul timp.

05 nov. 2014, 08:31
Imagini-surpriză: Kim Jong-Un a apărut în public VESEL şi FĂRĂ BASTON

Rodong Sinmun, ziarul Partidului muncitorilor coreeni, arată un Kim Jong-Un zâmbitor, pe cale să se deplaseze fără ajutor, ceea ce poate fi un semn că liderul nord-coreean s-a recuperat după o eventuală rană sau o operaţie la picior.

În imaginile prezentate, el poate fi văzut deplasându-se spre un scaun sau aplaudând în picioare în faţa unui grup de soldaţi.

Kim Jong-Un a dispărut fără explicaţii timp de şase săptămâni şi a reapărut recent sprijinindu-se într-un baston, alimentând teoriile cele mai fanteziste privind starea sa de sănătate sau ipoteza unei lovituri de stat, scrie Agerpres.

Citeşte şi Tratamente bizare pentru dictatorul Kim Il-sung. Printre ele, transfuzii cu sânge de tânăr de 20 de ani

El i-a succedat tatălui său Kim Jong-Il, care a murit în urma unei crize cardiace la finalul lui 2011, la vârsta de 69 de ani. Moartea sa a fost ţinută secretă timp de două zile. Bunicul său Kim Il-Sung este fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

Nu este pentru prima dată când un lider al RPDC nu apare în public timp de mai multe săptămâni. Absenţa lui Kim Jong-Un a fost însă cu atât mai remarcată, cu cât el a fost omniprezent în media oficiale de la venirea la putere.