Imaginile care au înspăimîntat lumea: ce s-a prins în plasa unui pescar FOTO

Captura ciudată făcută de un pescar a pus pe gânduri specialiștii în viața marină. Un rechin monstru prins din greșeală, la o partidă banală de pescuit le-a demonstrat că încă știu foarte puține lucruri despre viața marină de la mare adâncime.

04 mai 2014, 09:30

Pescarul Carl Moore a avut surpriza vieții lui când a prins un monstru de 5,4 metri, scrie publicația The Independent. Omul ieșise la o banală partidă de pescuit în zona Key West, un oraș situat pe o insulă din arhipelagul Florida Keys, capitală a comitatului Monroe, statul Florida. Key West este cel mai sudic oraș și localitate a Statelor Unite continentale și aici locuiește Carl Moore.

Când a verificat plasele în care spera să găsească mulți creveți, Moore a constatat că s-a prins în ele o creatură foarte bizară, cu aspect extraterestru. Monstrul de peste cinci metri l-a băgat în sperieți inițial pe pescar. Acesta și-a păstrat însă cumpătul și a fotografiat creatura (foto sus), după care a eliberat-o în ocean.

Carl Moore a prezentat imaginile la Administrația Națională pentru Oceane și Atmosferă, de unde a aflat că specia de rechin pe care a prins-o este una foarte rară denumită „Goblin”. Ultimul exemplar similar fusese prins în 2002 în Golful Mexic.

Citeşte mai mult pe evz.ro