Imigranţii din Suedia fac mofturi: Refugiaţii refuză locuinţele oferite gratuit de autorităţille suedeze

Imigranții care ajung în Suedia au refuzat din nou să se mute în locuințele oferite gratuit de autorități, informează luni cotidianul Dalarnas Tidningar, citat de Agerpres.

26 oct. 2015, 15:40
Imigranţii din Suedia fac mofturi: Refugiaţii refuză locuinţele oferite gratuit de autorităţille suedeze

Potrivit publicației menționate, duminică un autobuz al Departamentului pentru Migrație a transportat 35 de refugiați în satul Lima, la 40 de kilometri de orașul Malung din provincia Dalarna, în centrul Suediei. Funcționarii intenționau să-i cazeze pe refugiați în căsuțele dintr-un parc turistic, însă imigranții au refuzat să coboare din autobuz, deoarece, în opinia lor, noul punct de primire este izolat de mediul urban. ‘Acest loc li s-a părut prea îndepărtat de toate’, a explicat reprezentantul Departamentului, Matilda Niang.

Însoțitorii au intrat în negocieri cu refugiații, explicând că alegerea de locuințe este limitată în contextul unui aflux imens de imigranți și că altceva autoritățile suedeze nu pot să le ofere. Însă abia spre dimineață câțiva refugiați au acceptat să se mute în căsuțe, în timp ce restul și-au continuat acțiunea de protest în autobuz.

Citeşte şi Planul UE şi al liderilor din Balcani pentru criza migraţiei: Locuri pentru alţi 100.000 de refugiaţi

În ianuarie, în Suedia a mai avut loc un caz asemănător: 40 de refugiați au refuzat să coboare din autobuzul care i-a transportat într-o tabără situată într-o zonă de pădure, puțin mai la nord de orașul Ostersund, motivând din nou refuzul lor prin îndepărtarea de localități, potrivit Agerpres.

Potrivit Departamentului pentru Migrație, numărul de imigranți care au ajuns în Suedia, țară cu o populație de circa 9,8 milioane de locuitori, se ridică deja la 105.000. Potrivit estimărilor făcute publice săptămâna trecută, numărul de imigranți care vor ajunge în Suedia în acest an și anul viitor s-ar putea ridica la 360.000.