Imperiul care deţine Pro TV concediază 1.000 de oameni

După plecarea lui Adrian Sârbu, noii șefi fac restructurări drastice în Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV. 

05 nov. 2013, 07:48
Imperiul care deţine Pro TV concediază 1.000 de oameni

Concedieri la Pro Tv. „Până la finalul acestui an ne propunem să avem aproximativ 1.000 de angajați mai puțini decât la începutul lui 2013”, a declarat Michael Del Nin, co-CEO al companiei CME, citat de Paginademedia.ro.

Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței cu acționarii companiei de media, ce a urmat rezultatelor financiare trimestriale, publicate săptămâna trecută. Michael Del Nin a mai declarat că în ultimele săptămâni CME „a accelerat și a extins planurile de restructurare anunțate anterior de conducerea companiei”.

Del Nin a precizat că  în prezent conducerea companiei plănuiește să-și concentreze energia pe zona de TV din fiecare țară și că este în curs de reanalizare a alternativelor pentru activitățile care nu sunt de bază. Rezultatele companiei au fost catalogate drept „inacceptabile” de către noi șefi ai CME, care l-au succedat pe Adrian Sârbu.

Compania, prezentă în șase țări europene, a avut pierderi operaționale de 45 de milioane de euro în perioada iulie – septembrie 2013. În comunicatul companiei de săptămâna trecută se mai precizează că CME riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu va găsi finanțare în următoarele 12 luni. Informația nu a fost bine primită pe bursă, astfel că, într-o singură zi, valoarea acțiunilor companiei s-a diminuat cu 50%