Importanţa somnului şi sfaturi pentru un somn sănătos şi odihnitor

Noptile cu somn adanc si odihnitor au ca rezultate mai multa energie, un sistem imunitar mai puternic, o stare generala mai buna si chiar o viata mai lunga. Si 8 ore pe noapte pot sa iti fie suficiente, dar e foarte probabil ca nu ajungi la acest numar.

29 aug. 2014, 20:20
Importanţa somnului şi sfaturi pentru un somn sănătos şi odihnitor

Se pare ca probleme cu somnul sunt mai comune la femei decat la barbati. Chiar daca nu ai copii care sa te tina treaza, nivelul fluctuant de estrogen in functie de perioada lunii, poate sa iti afecteze somnul. Exista totusi metode eficiente de a alunga pe deplin insomnia.

Citeste urmatoarele 20 de sfaturi pentru a dormi mai bine in fiecare noapte si alege macar cateva dintre cele care ti se potrivesc.

Programul de somn

Impune-ti un program de somn pe care sa il respecti. Culca-te la aceeasi ora noaptea si trezeste-te la aceeasi ora dimineata. Chiar si in weekenduri. Somnul regulat iti va echilibra si ceasul biologic.

Jurnalul somnului

Pastreaza un jurnal in care noteaza timp de 2 saptamani date despre ziua ta si somnul din acea noapte. La ce ora te-ai bagat in pat, cat ti-a luat sa adormi etc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.