Importanta somnului si sfaturi pentru un somn sanatos si odihnitor

Noptile cu somn adanc si odihnitor au ca rezultate mai multa energie, un sistem imunitar mai puternic, o stare generala mai buna si chiar o viata mai lunga. Si 8 ore pe noapte pot sa iti fie suficiente, dar e foarte probabil ca nu ajungi la acest numar.

RomaniaTV.net
30 aug. 2015, 19:56
Importanta somnului si sfaturi pentru un somn sanatos si odihnitor

Se pare ca probleme cu somnul sunt mai comune la femei decat la barbati. Chiar daca nu ai copii care sa te tina treaza, nivelul fluctuant de estrogen in functie de perioada lunii, poate sa iti afecteze somnul. Exista totusi metode eficiente de a alunga pe deplin insomnia.

Programul de somn
Impune-ti un program de somn pe care sa il respecti. Culca-te la aceeasi ora noaptea si trezeste-te la aceeasi ora dimineata. Chiar si in weekenduri. Somnul regulat iti va echilibra si ceasul biologic.

Jurnalul somnului
Pastreaza un jurnal in care noteaza timp de 2 saptamani date despre ziua ta si somnul din acea noapte. La ce ora te-ai bagat in pat, cat ti-a luat sa adormi etc. Asa iti vei da seama cum si de ce fluctueaza somnul tau si ce trebuie sa schimbi.

Fumatul provoaca insomnii
Renunta la fumat. Nicotina este un excitant al sistemului nervos si te tine treaza noaptea ca sa nu mai vorbim si de celelalte efecte nocive.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.