Impozite mai mari pentru cei care nu îşi reabilitează clădirile

Veşti triste pentru cei din Cluj. Proprietarii care deţin imobile degradate ar putea plăti un impozit de cinci ori mai mare dacă nu îşi vor reabilita clădirile. Mai mult, aceştia riscă amenzi usturătoare pentru că pun în pericol siguranţa trecătorilor.

07 ian. 2016, 17:29
Impozite mai mari pentru cei care nu îşi reabilitează clădirile

Deşi mai mulţi proprietari de astfel de clădiri care pun în pericol siguranţa trecătorilor au fost amendaţi cu până la 4000 de lei, aceştia nu au luat încă nici o măsură. Ceea ce i-a speriat însă a fost un incident care a avut loc în fața clădirii fostului Hotel Continental, când o bucată de tencuială a căzut în capul unei trecătoare.

„Deja au început unii proprietari, pentru că s-au speriat mai mult de răspunderea penală decât de amenzi, că amenzile nu le-au băgat în seamă. Dar i-a speriat foarte mult deschiderea dosarului penal de la Continental, unde din fericire nu a fost o tragedie, dar un dosar penal s-a deschis şi o formă de răspundere penală va fi. Va decide procurorul şi instanţa de judecată. Şi după acest incident mulţi s-au speriat şi au început să depună solicitări de intervenţie de primă urgenţă, de refaţadizare”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, potrivit Vocea Transilvaniei.

17 clădiri dintr-un total de 43 de imobile au fost verificate în ultimele zile.

„Nu este acţiune împotriva ornamentelor, este o acţiune împotriva proprietarilor delăsători care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Ne-a ferit Dumnezeu ca indolenţa proprietarului de la Continental să nu producă o tragedie. Şi în condiţiile acestea am luat decizia de a se înlătura acele elemente”, a adăugat primarul Boc.

Citeşte şi