Impozite majorate în Capitală pentru 2013. Cât mai aveţi de plată, unde şi până când puteţi achita

După ce au stat la cozi la începutul anului pentru a-şi plăti taxele şi impozitele, bucureştenii o iau acum de la capăt. În contextul în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, pe 29 ianuarie, majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, bucureştenii care şi-au plătit deja dările la stat revin la ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite, la CEC sau la oficiile poştale pentru a plăti diferenţa rezultată. Cei care achită impozitele aferente caselor şi terenurilor până în data de 30 septembrie vor beneficia de o reducere de 10 procente din suma datorată.

08 feb. 2013, 05:27
Impozite majorate în Capitală pentru 2013. Cât mai aveţi de plată, unde şi până când puteţi achita

Direcţiile de Taxe şi Impozite din fiecare sector al Capitalei au recalculat valoarea taxelor şi impozitelor aferente anului 2013. Astfel, potrivit România TV, în Capitală, dacă pentru o garsonieră se plătea anul trecut un impozit cuprins între 48 şi 92 de lei, anul acesta, după majorare, impozitul datorat pentru o garsonieră va fi între 56 şi 106 lei. Cel mai mult vor resimţi mărirea taxelor şi impozitelor cei care stau în apartamente de 4 camere, diferenţa va fi cuprinsă între 26 şi 35 de lei. 

Spre exemplu, dacă pentru un apartament cu două camere impozitul datorat era de 50 de lei, după majorare impozitul creşte la 58 de lei. În cazul în care aţi achitat înainte de majorare, după aplicarea bonificaţiei de 10%, valoarea impozitului a fost de 45 de lei.

După majorare, dacă plătiţi diferenţa de impozit de 8 lei până la data de 30 septembrie, mai beneficiaţi de o reducere de 10%, echivalentă cu 0,8 lei.

În cazul în care nu aţi achitat impozitul până la decizia de majorare, mai aveţi timp până pe data de 31 martie pentru a putea beneficia de reducerea de 10%, adică, în loc de 58 de lei, veţi achita 52,2 lei.

Bucureştenii care nu şi-au achitat încă taxele şi impozitele aferente anului 2013 pot beneficia de o reducere de 10% dacă îşi plătesc dările la stat până la data de 31 martie.

Locuitorii din Sectorul 1 pot achita impozitele şi taxele aferente anului 2013 fie numerar la casieriile Direcţiei de Taxe şi Impuite din Sectorul 1, prin ordin de plată sau prin card. Cei care au achitat deja impozitele până la data de 1 februarie, înainte de a fi majorate, pot plăti diferenţa până la data de 30 septembrie şi beneficiază de o reducere de 10 procente.

„Deocamdată s-a recalculat valoarea impozitelor. În perioada următoare va fi luată o decizie cu privire la cum vor fi înştiinţaţi bucureştenii care deja au plătit taxele şi mai au de achitat diferenţa. Nu s-a stabilit încă o procedură de înştiinţare. Diferenţele vor fi achitate la sediile Direcţiei de Taxe şi Impozite Sector 1”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

În cazul în care nu primiţi acasă înştiinţarea de plată, este indicat să vă adresaţi Direcţiei de taxe şi impozite din Sectorul 1 pentru a vă fi eliberată o decizie de impunere a obligaţiilor de plată.

Vezi detalii privind modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor în sectorul 1 din Capitală

Program de lucru Direcţia Taxe şi Impozite Sector 1

 

Locuitorii din Sectorul 2 nu vor mai primi anul acesta înştiinţă de plată a impozitelor aferente anului 2013.

„După recalcularea impozitelor, cei care şi-au plătit deja impozitele înainte de 1 februarie pot merge la oficiile poştale din sectorul 2, cu cartea de identitate, pentru a achita diferenţa rezultată în urma recalculării”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Cristian Duţă, directorul Direcţie de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Sectorului 2.

Program de lucru Direcţia Venituri Buget Local Sector 2


Locuitorii din Sectorul 3 pot achită taxele şi impozitele aferente anului 2013 la CEC, la Poştă, prin ghişeul.ro, ordin de plată, card sau la casieriile direcţiei de taxe.

„Bucureştenii vor primi pe parcursul lunii februarie decizia de impunere cu obligaţia de plata pentru tot anul. Diferenţa o pot plăti ca şi până acum la sediile noastre, la CEC, poştă, inclusiv prin ghiseul.ro. Suntem singura instituţie care avem toate modalităţile de plată. O să comunicăm tuturor contribuabililor care sunt obligaţiile de plată aferente anului 2013”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Iulian Ilie, director al Direcţiei Taxe şi Impozite Sector 3.

Program de lucru Direcţia Taxe şi Impozite Locale Sector 3

 

Locuitorii din sectorul 4 pot achita dările la stat prin ordin de plată, mandat poştal, card, la ghişeele direcţiei de taxe locale a sectorului 4 sau la CECO parte dintre contribuabilii sectorului 4, mai exact cei din zonele de curte, care au apucat să achite impozitele pe case şi terenuri înainte de majorare, au fost înştiinţaţi deja cu privire la diferenţa datorată. Cei din zonele cu blocuri pot merge la ghişeele Direcţiei de taxe locale din Sectorul 4 unde vor primi informaţii cu privire la diferenţa de plată.

„Noi avem două zone separate, zonele de blocuri şi zonele de curte. Cei de la zonele de curte au fost deja înştiinţaţi cu suma majorată, cei de la bloc au fost înştiinţaţi la început cu suma nemajorată. Aceştia din urmă, pot afla diferenţa de la ghişeele Direcţiei Taxe şi Impozite Locale Sector 4 unde o pot şi achita. O să anunţăm şi în media cum se calculeză această diferenţă. Nu mai trimitem înştiinţări prin poştă pentru că este o risipă de bani publici deoarece aveam în jur de 200.000 de contribuabili în sectorul 4 şi să trimitem câte o hârtie pentru fiecare nu ar justifica suma cheltuită”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Hrant Qundjian, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Sector 4.

Program de lucru Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 4

 

Locuitorii din Sectorul 5 pot achita taxele şi impozitele la orice CEC din sectorul 5 sau la sediile direcţiei de taxe şi impozite sector 5. Cei care au de achitat doar diferenţa de 16% vor merge la sediul din p-ţa Mihail Kogălniceanu pentru a afla cât mai au de plată.

„Fiecare bucureştean va primi o înştiinţare cu decizia de impunere a obligaţiilor de plată pentru tot anul. Şi cei care au achitat deja vor primi înştiinţare cu diferenţa pe care o au de achitat. Cei care vor să plătească deşi nu au primit încă înştiinţarea, pot merge la ghişeul din P-ţa Mihai Kogâlniceanu sau la orice CEC din sectorul 5 pentru a-şi plăti taxele”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Bogdan Tamaş, şeful biroului de relaţii cu presa al Primăriei sectorului 5.

Program de lucru Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 5

 

Locuitorii din sectorul 6 pot plăti impozitele la ghişeele direcţiei taxe locale a sectorului 6, prin ordin de plată,   prin ghiseul.ro, cu cardul sau Infochiosc. Vezi detalii privind modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor în sectorul 6 din Capitală

„Bucureştenii mai conştincioşi care şi-au achitat deja impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% valabilă pentru cei care achită până la 31 martie vor fi înştiinţati prin poştă cu privire la diferenţa pe care o au de plătit, ca urmare a majorării taxelor şi impozitelor locale. Cei care nu au răbdare pot merge la ghişeele Direcţiei taxe şi impozite ale sectorului 6 şi vor afla cât mai au de plată”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Mirela Buzerin, şefa biroului de presă a Primăriei Sectorului 6.

Program de lucru Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 6