Împuşcături la Ottawa, alertă antiaeriană la Washington

Apărarea antiaeriană americano-canadiană (NORAD) a fost pusă în stare de alertă pentru 'a fi în măsură să răspundă rapid' oricărui incident care ar putea fi legat de incidentul armat survenit miercuri la Ottawa, au anunţat responsabili militari americani, citaţi de AFP.

23 oct. 2014, 05:37
Împuşcături la Ottawa, alertă antiaeriană la Washington

Incidentul armat survenit miercuri la Ottawa a declanşat o alertă antiaeriană la Washington. Apărarea antiaeriană americano-canadiană (NORAD) a fost pusă în stare de alertă pentru ‘a fi în măsură să răspundă rapid’ oricărui incident.

NORAD ‘a luat măsurile adecvate pentru a putea răspunde rapid în caz de incident care să implice reţeaua aeriană din Canada’, a declarat un responsabil al Pentagonului, sub acoperirea anonimatului.

Căpitanul Jeff Davis, un purtător de cuvânt al NORAD, a explicat totuşi că ‘pentru moment, nu suntem la curent cu nicio ameninţare care ar putea viza reţeaua aeriană’.

În cursul dimineţii de miercuri, unul sau mai mulţi oameni înarmaţi au năvălit în Parlamentul canadian la Ottawa şi au deschis focul.

Poliţia canadiană a ucis un trăgător şi căuta încă unul sau doi indivizi înarmaţi, după ce un militar din paza Monumentului Eroilor a fost rănit grav de gloanţe şi a decedat.