ÎMPUŞCĂTURI MALL Munchen GERMANIA. Premierul României, reacţie în urma atacurilor: Astfel de acte de violență sunt inadmisibile

Guvernul României a transmis un comunicat prin care își exprimă solidaritatea cu Germania în urma atacului produs la Munchen.

23 iul. 2016, 10:40
ÎMPUŞCĂTURI MALL Munchen GERMANIA. Premierul României, reacţie în urma atacurilor: Astfel de acte de violență sunt inadmisibile

„Sunt alături de poporul german cu cele mai sincere gânduri de compasiune si condoleanțe pentru victime, familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în teribilul atac armat care a avut loc la München. Astfel de acte de violență, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieţi omenești, sunt inadmisibile. Guvernul României ține în permanență legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și a Consulatului General la München pentru a acorda asistență în caz de nevoie”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

ATAC TERORIST GERMANIA. Mai mulți oameni au murit în urma unui atac armat produs vineri seara într-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei.

Totul a început cu împuşcături într-un centru comercial din Munchen, chiar lângă stadionul formaţiei Bayern. Martorii susţin că au văzut un bărbat care a intrat într-o farmacie şi a început să tragă în oameni. Atacatorul, care a recunoscut că este german, a deschis focul de pe un acoperiş.

Forţele de ordine au găsit corpul atacatorului la aproximativ un kilometru de mall. Acesta s-a împuşcat în cap imediat după atac. Potrivit autorităţilor germane, avea dublă cetăţenie, germană şi iraniană.

Împuşcături s-au auzit şi pe alte două străzi din apropierea centrului comercial. Un martor a povestit că se afla într-un fast-food şi a auzit pe cineva strigând ALAH E MARE şi apoi a început să tragă în copiii aflaţi la masă.

Cancelarul german Angela Merkel a convocat o celulă de criză, iar în Munchen a fost declarată „situaţie specială”.

Mai mulţi români au făcut mărturii cutremurătoare.

„Sunt într-un restaurant în momentul de faţă. Este o stare de panica, uimire de soc, oamenii nu isi pot inchipui ca se poate intampla asa ceva. Nu mai circula niciun metrou sau autobuz, taxiurile sunt foarte rare. Restaurantul este inchis, nu mai poate intra nimeni. Asteptam sa vedem si noi. Este o spaima, o liniste destul de sumbra asupra orasului. Nimeni nu discuta altceva si si-au pierdut acea stare de siguranţă, liniste specifica Munhenului „, a spus Mihai, roman din Munchen, potrivit digi24.ro.

„Toata lumea este panicata, am prieteni care ma suna de prin oras. Avem o prieten care este blocata intr-un din zonele in care s-a tras”, a spus Ana Semenescu.

„Asta ne face sa ne gandim sa venim toti acasa, ca este masacru aici”, a spus un alt roman.

„Dintr-o data s-au auzit sirene, se aud si acum. Se vad elicoptere care cauta. Toata lumea s-a ascuns in supermarketuri, in farmacii, nu este de iesit pe strada”, povesteste o alta romanca.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care le cere românilor plecaţi în Germania să rămână în case şi să sune la liniile telefonice de urgenţă.

Citeşte şi PRIMELE IMAGINI cu atacul armat din Munchen. Un bărbat, filmat în timp ce împuşcă oameni pe stradă VIDEO