Împuşcături la un liceu din Spokane, din statul Washington. Un mort şi trei răniţi

Ambulanţe şi elicoptere de salvare au fost solicitate în oraşul Spokane, din statul Washington, la liceul Freeman din Rockford, unde s-au auzit mai multe împuşcături, miercuri, în jurul prânzului. O persoană a foast ucisă şi trei au fost rănite.

13 sept. 2017, 19:14

Poliţia americană a arestat deja un suspect, au informat oficialităţile americane, în publicaţia locală Spokesman-Review.

Iniţial, media locale informaseră că ar fi vorba despre patru victime, dar un reprezentant al autorităţilor au precizat că bilanţul victimelor este de un mort şi trei răniţi.

Autorităţile locale le-au transmis şoferilor să evite Autostrada-27, pentru a permite  ambulanţelor şi poliţiei să se deplaseze spre liceul unde s-a produs incidentul.

O oficialitate a Centrului Medical Providence Sacred Heart a informat ulterior că este vorba despre 6 victime ale atacului. Dintre acestea, numai două au rămas internate în spital, celelalte fiind externate după ce li s-au făcut îngrijirile necesare.


Liceul a fost evacuat şi închis preventiv.

Annie Baxter, mama a două fete care învaţă la acel liceu şi care este vizavi de instituţia de învăţământ, a precizat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 10:15.

Cu o zi înainte, în acelaşi liceu fusese organizat un exerciţiu de apărare în caz de atac armat, a mai spus femeia care şi-a dat seama că nu ar fi putut să se desfăşoare un exerciţiu asemănător şi ziua următoare.