În ce ordine vor fi REABILITATE TERMIC blocurile din Sectorul 6. CONDIŢIILE impuse de primarul Gabriel Mutu

Ordinea în care se reabilitează termic blocurile de locuinţe din Bucureşti a fost întotdeauna motiv de dispută între locatari şi autorităţi, cei dintâi acuzând că, de multe ori, lista finală a suferit modificări în urma "anumitor" intervenţii mai ales în consiliile locale care aprobă astfel de documente. Având în vedere faptul că, cel puţin la nivelul Sectorului 6 nu au mai fost executate lucrări de reabilitare termică de foarte mult timp, noul primar Gabriel Mutu a decis să schimbe criteriile în funcţie de care vor fi anvelopate imobilele, în perioada următoare. 

04 aug. 2016, 07:53
În ce ordine vor fi REABILITATE TERMIC blocurile din Sectorul 6. CONDIŢIILE impuse de primarul Gabriel Mutu

Potrivit unei noi Hotărâri de Consiliu Local Sector 6, adoptată la propunerea primarului Gabriel Mutu, administraţia locală va lua în considerare noi criterii după care va fi întocmită lista finală a blocurilor ce vor fi reabilitate termic în sector. 

Astfel, conform noilor condiţii, blocurile din Sectorul 6 vor fi anvelopate în funcţie de vechimea imobilelor şi de mărimea lor, prioritate având cele care au multe apartamente. 

„Se aprobă criteriile de selecţie în vederea stabilirii ordinii de prioritate a imobilelor pentru implementarea Programului local multianual de reabilitare termică, după cum urmează:

a) Nivelul de performanţă energetică, începând cu blocurile de locuinţe cele mai ineficiente din punct de vedere energetic – conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
b) Numărul de apartamente, începând cu blocurile de locuinţe cu cel mai mare număr de apartamente – conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
c) Anul construirii, începând cu blocurile de locuinţe cu vechimea cea mai mare – conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
d) Sistemul constructiv al anvelopei clădirii, în următoarea ordine:

1. Panouri prefabricate din beton

2. Clădiri mixte construite din beton şi cărămidă

3. Zidărie din carămidă”, se menţionează în proiectul de Hotărâre de Consiliu Local Sector 6. 

Primăria Sectorului 6 dispune, în prezent, de o listă a blocurilor înscrise în programul de reabilitare termică, în funcţie de ordinea în care asociţiile de proprietari au cerut să le fie anvelopate imobilele. 

LISTA ESTE DISPONIBILĂ AICI. 

Blocurile care trebuie consolidate NU vor fi reabilitate termic

Conform sursei citate, pe lângă criteriile de performanţă energetică, dimensiunile blocului şi vechimea acestuia, ordinea în care vor fi reabilitate termic blocurile va ţine cont şi de data la care a fost făcută cererea de către asociaţiile de proprietari. 

„Pot fi incluse în programul local multianual de reabilitare termică imobilele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii generale:
a) Toate asociaţiile de proprietari din imobilul care se doreşte a fi inclus în program au depus solicitarea de înscriere însoţită de documentaţia aferentă;
b) Toate asociaţiile de proprietari din imobilul care se doreşte a fi inclus în program au semnat convenţia privind cofinanţarea lucrărilor;
c) Imobilul care se doreşte a fi inclus în program nu necesită consolidare, se specifică în raportul de specialitate elaborat de administraţia Mutu. 

În Sectorul 6, au fost reabilitate termic 249 de blocuri până în prezent, adică aproape 15% din totalul blocurilor existente. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 632 milioane lei. Suma a fost acoperită integral de la bugetul local. LISTA completă a blocurilor care au fost reabilitate termic în Sectorul 6 poate fi descărcată de aici şi aici.