În Constanţa au fost amenajate 12 puncte de prim-ajutor pe perioada caniculei

Primăria Constanţa a amenajat 12 puncte de prim-ajutor în oraş, care funcţionează în cluburi de pensionari sau în pavilioane de vară pentru pensionari. Asistenţa medicală de urgenţă în aceste puncte este asigurată, vineri şi sâmbătă, între orele 11.00 – 18.00, când sunt anunţate coduri roşu şi portocaliu de caniculă şi disconfort termic.

30 iun. 2017, 07:44
În Constanţa au fost amenajate 12 puncte de prim-ajutor pe perioada caniculei

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, municipalitatea a amenajat puncte de prim-ajutor medical în mai multe zone, între care Delfinariu, Tomis III, Casa de Cultură, CET, Gară, Poarta 6, Parcul Tăbăcărie. Acestea funcţionează în cluburi de pensionari sau în pavilioane de vară pentru pensionari.

Conform sursei citate, fiecare punct de prim-ajutor este dotat cu personal medical specializat care va asigura asistenţa medicală de urgenţă între orele 11.00 şi 18.00. Locurile respective sunt dotate cu filtre de apă şi aparate de băuturi calde (ceai şi cafea).

„Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetăţenii să evite expunerile la soare în special în intervalul 12-17, iar în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) şi consumul de lichide”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

Citeşte şi RESTRICŢII din cauza caniculei pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Vehiculele grele nu mai pot circula în 20 de judeţe