În România se joacă baseball. Vezi aici ce jucători din SUA vor veni la Bucureşti săptămâna viitoare!

Ambasada SUA în România, împreună cu Federația Romană de Baseball și Softball, SNSPA și Ministerul Tineretului și Sportului organizează, pe 5 iulie la București – in Complexul Studențesc Tei, primul festival de baseball din România. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri, iar pentru început, cei mai tineri fani ai acestui sport vor putea participa la două tabere de pregătire, organizate la Călărași (1 Iulie, ora 11:00) și la Alexandria (2 Iulie, ora 11:00) după sistemul american Youth Baseball Clinics.

RomaniaTV.net
27 iun. 2017, 13:42

Copiii vor deprinde mișcările de bază ale baseball-ului de la trei foști jucători profesionist. Vor afla tainele acestui sport, regulile jocului, echipamentul pe care îl vor folosi, în funcție de poziția pe care o vor ocupa pe terenul de joc. Vor învăța cum să arunce o minge de baseball, cum să prindă și să lovească mingea pe care o va arunca adversarul și cum vor reuși să acumuleze cât mai multe puncte. Bineînțeles nu vor lipsi poveștile despre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, despre Jackie Robinson, homerun și meciurile „fără sfârșit” din Major League Baseball. Vor fi zile frumoase și speciale pentru că, până la urmă, sportul înseamnă distracție și relaxare.

Săptămâna viitoare, la evenimentul din 5 Iulie, de la București, și-au anunțat prezența trei jucători profesioniști care au scris istorie în Major League Baseball: LaTroy Hawkins, Scott Erickson si Marlon Anderson. Aceștia vor veni special în România, cu sprijinul Ambasadei SUA si al MLB, pentru a participa la „Baseball Festival”, primul mare festival de baseball organizat în țara noastră.

Unul dintre aceștia este LaTroy Hawkins, cu o carieră impresionantă de 21 de ani în MLB. A jucat pentru mai multe echipe importante de baseball din Statele Unite, debutul său în Major League fiind în anul 1995 la Minnesota Twins, la vârsta de 23 de ani. Poziția de pe terenul de joc este de pitcher iar profilul de jucător este defensiv cu rolul de a arunca mingea către un prinzător (catcher). LaTroy s-a retras din baseball, în urma cu doi ani, în 2015, de la Toronto Blue Jays, pentru care a jucat 18 sezoane regulate în MLB, iar acum se va afla la București ca promotor al unuia dintre cele mai iubite sporturi din Statele Unite ale Americii.

Hawkins va fi însoțit de un alt jucător important de baseball, Scott Erickson. Scott a debutat în Major League Baseball pentru Minnesota Twins, în anul 1990. A mai jucat pentru Baltimore Orioles și New York Yankees, de unde s-a și retras în anul 2007. La fel ca și Hawkins, Scott Erickson a jucat pitcher, pentru echipele sale.

Alături de cei doi se va afla și Marlon Anderson. Un „second baseman” de calitate care a debutat în Liga Profesionistă de Baseball în anul 1998, jucând pentru Philadelphia Phillies. Anderson a mai jucat pentru New York Mets, Washington Nationals și Los Angeles Dodgers. La final de carieră s-a întors la New York Mets, de unde s-a retras în anul 2009.

Baseball-ul este un joc colectiv extrem de popular pe continentul american și în Asia de Est. Se joacă cu interes în Japonia, Puerto Rico, Republica Dominicană, Cuba, Venezuela, Panama, Coreea de Sud, Taiwan iar în țara natală, Statele Unite ale Americii este privit ca o „distracție națională” înregistrând record după record la numărul de spectatori.

În România acest sport a început să se practice în 1990, acum existând peste 20 de echipe în toată țara, un campionat național și o echipă națională cu rezultate semnificative în Europa. Mai multe detalii despre baseballul romanesc gasiti pe pagina de Facebook @FRBSoficial sau pe site-ul www.baseball-softball.ro

Evenimentul din 5 Iulie, de la București, incepe la ora 5:30 dupa amiaza si face parte din Proiectul Jackie Robinson, o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România.