În Vrancea au fost confirmate 12 cazuri de gripă în ultima săptămână. Accesul vizitatorilor în spitale a fost restricţionat

Tot mai multe persoane au fost diagnosticate în ultima săptămână cu gripă. Astfel că începând de joi autorităţile medicale vor restricţiona accesul vizitatorilor în spitale.

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 07:44
În Vrancea au fost confirmate 12 cazuri de gripă în ultima săptămână. Accesul vizitatorilor în spitale a fost restricţionat

Potrivit unei informări transmise de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, de la începutul anului în acest judeţ au fost înregistrate 17 cazuri de gripă, dintre care 12 numai în ultima săptămână, motiv pentru care se impun restricţii în unităţile medicale cu paturi.

Astfel, începând de joi, în Spitalul Judeţean din Focşani vor fi luate măsuri de limitare a numărului de vizitatori: într-o secţie nu vor fi în acelaşi timp mai mult de două persoane, iar timpul de vizită va fi de 10-15 minute, pentru pacienţii nedeplasabili, în timp ce pentru pacienţii care se pot deplasa vizitele se vor face în sălile de aşteptare din secţii. Vizitatorii trebuie să poarte pelerină şi mască. În secţia Neonatologie, accesul vizitatorilor va fi interzis.

Măsuri sunt impuse şi pentru personalul medical – medicii şi asistenţii trebuie să poarte adecvat echipament de protecţie, iar masca va trebui să le acopere nasul şi gura, iar cei care nu s-au vaccinat până acum trebui să se imunizeze împotriva gripei.

În plus, începând de joi, se interzic consultaţiile ambulatotrii în secţiile Spitalului Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, mai spune DSP.

Secţiile în care sunt internaţi copii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Arad sunt în carantină, începând de joi, pe fondul confirmării unor cazuri de gripă în judeţ, în timp ce celelalte secţii au restricţii de acces pentru vizitatori. Până joi, în Arad au fost confirmate patru cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor a crescut cu 30 la sută în două săptămâni.

Numărul deceselor confirmate din cauza gripei în România în acest sezon a ajuns la 11. Până în 28 ianuarie, au fost confirmate 152 de cazuri de gripă.

În acelaşi timp, au fost vaccinate antigripal 821.356 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 10