Inamicii Romaniei din presa! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca Romania sa ramana o tara UE de mana a doua! Cum au incercat sa dinamiteze obiectivul de tara nr 1 – Aderarea la spatiul Schengen!

In urma unei analize a spatiului media romaniatv.net a observat o serie de voci care critica explicit si dur procesul de aderare la Schengen. Desi aparenta unanimitate atat in spectrul politic cat si in spatiul media parea una fireasca, totusi exista mici crapaturi in acest front comun pe care societatea civila l-a facut.

11 oct. 2022, 11:23
Inamicii Romaniei din presa! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca Romania sa ramana o tara UE de mana a doua! Cum au incercat sa dinamiteze obiectivul de tara nr 1 – Aderarea la spatiul Schengen!

Romania are in aceste zile sansa unica de a castiga ceea ce deja merita de ani buni, sa fie acceptata in spatiul Schengen. Obiectivul de tara nr. 1 pe care toata clasa politica indiferent de culoare sau agenda il considera crucial pentru dezvoltarea tarii noastre este insa criticat puternic si prezentat ca fiind un cataclism de catre o serie de jurnalisti si institutii media. Intr-o incercare disperata operatiunea de tip “Gica Contra” este evident una orchestrata de interese personale ale celor care deservesc alta agenda decat cea natioanala si europeana. De la “cadoul otravit” pana la “nu meritam sa ne bucuram de drepturi egale cu alte tari UE” jurnalistii “vuvuzea” fac multa galagie pentru a-si satisface “sponsorii” sau “donatorii”, dupa caz.

Toata lumea intelege importanta aderarii Romaniei la Schengen, asa ca nu vom enumera aici avatajele pe care le implica acceptarea tarii noastre in grupul tarilor europene fara granite. Totusi ceea ce vom enumera sunt numele inamicilor Romaniei din presa digitala care urla de mama focului ca Schengen este o nenorocire ce se va napusti asupra tarii noastre: Ioana Ene Dogioiu, Dan Tapalaga, Magda Gradinaru si Mogulul USR Andrei Siminel, patronul ziare.com.

In textul de mai jos nu-i vom descrie pe cei enumerati mai sus pentru ca antecedentele lor si derapajele de la “dentologie” si “jurnalismul in interes public” i-au facut deja notorii in piata media. Reamintim insa doar faptul ca jurnalistii enumerati au sustinut in cor, si aplaudat din tastaturi ani de zile regimul Basescu, pentru ca ulterior sa scuipe unde au pupat. Apoi cu pretentii mesianice l-au picat pe Klaus Iohannis in culorii vii si l-au proslavit intens doar ca un mandat mai tarziu sa se lepede de el si sa se comporte ca si cum nimic nu s-a intamplat.

N-avem dovezi, dar asta nu ne impiedica sa presupunem ca banda de inamici ai Romaniei din presa lucreaza organizat si sunt sponsorizati puternic dintr-o zona care nu vrea deloc ca granitele Europei sa se deschida total Romaniei. Intr-o perioada tulbure cu razboi la granita omogenizarea spatiului european si intarirea granitei de est a Europei ar putea sa incurce calculele politice si geo-strategice ale celor care din umbra le soptesc jurnalistilor “independenti si onesti” ce taste sa apese atunci cand isi scriu articolele de opinie.

Analiza pe text Ioana Ene Dogioiu – “Schengen este un cadou otravit pentru romani” (9 Octombrie)

Editorialista spotmedia.ro Ioana Ene Dogioiu este una dintre cele mai virulente jurnaliste care are pareri putine dar fixe si hotarate referitoare la cat rau ii poate face tarii noastre aderarea la Schengen. Fara a avea pretentia unei interpretari de tipul “ce a vrut autorul sa spuna” vom reda mai jos o serie de pasaje integrale din textul sau intitulat mai mult decat sugestiv: “Schengen, un cadou otravit”

“Da, pe termen scurt va fi veselie mare după intrarea în Schengen. Dar pe termen lung este un cadou otrăvit pentru romani.”

“Da, vom fi în Schengen, până în Grecia nu vom mai opri motorul, însă toate relele de acum vor continua să ne macine, vom fi la fel de săraci, de înapoiați, de expuși, conduși de aceiași inepți adesea infractori. Ăsta e prețul și asta ascunde solidaritatea pe care o cerem acum Europei.”

“Dar practic o țară cu probleme grave de integritate și, mai ales ale Justiției, nu este o țară sigură, în special la frontiera Spațiului Schengen cu poate cea mai problematică regiune extracomunitară.”

 

Analiza pe text Dan Tapalaga – “Merită România să intre în Schengen? Riscurile unei decizii negociate politic” (14 Septembrie)

Intr-un text delirant, plin de venin, Dan Tapalaga arunca cu pietre in toata lumea. Aceleasi 3 teme recurente pe care jurnalistul le (a)mestecă in toate editorialele sale, justitia, coruptia si Dragnea – OUG 13 ies si aici la suprafata. Sarind de la o idee la alta jurnalistul omite sa vorbeasca prea mult despre avantajele Schengen economice si logistice pentru Romania si muta discutia pe singurul teren unde el “joaca acasa”, politicenii rai si corupti care vor marca “o victorie” nemeritata. Printre paragrafe se poate citi clar aversiunea fata de perspectiva optimista a tarii noastre de a fi acceptata in spatiul comunitar, jurnalistul omitand orice beneficiu pe care il vor avea cetatenii romani si companiile pentru care avantajele sunt doar incontestabile.

Redam si aici mai jos cateva paragrafe din text care vorbesc de la sine.

“Dar merită puterea politică de la București un asemenea premiu din partea Bruxellesului? Merită să cauționeze Comisia Europeană regresele evidente înregistrate de România în ultimii ani în domeniul justiției? Are ce căuta în clubul statelor civilizate o țară cu dezechilibre democratice tot mai mari, cu o presă cumpărată aproape integral cu milioane de euro cash de partidele politice?”

“Ar fi o eroare ca România să fie premiată din moment ce ea nu se află prea departe de Ungaria și Polonia. Cele două țări sunt azi pedepsite cu tăieri de fonduri și alte proceduri de sancționare de către Bruxelles.”

“Își permite UE să premieze un stat care aruncă în aer statul de drept, făcând scăpate peste noapte armate de corupți și rețele de crimă organizată?”

“Ar fi însă o eroare cu efecte distrugătoare pe termen lung dacă UE va lua o decizie cu ochii închiși, negociată politic. (…) Ar fi însă o eroare cu efecte distrugătoare pe termen lung dacă UE va lua o decizie cu ochii închiși, negociată politic.”

Atat de mandru a fost Dan Tapalaga de textul sau de opinie incat a rugat o colega mai iscusita sa-l traduca si in limba engleza si sa-l publice pe site si in aceasta varianta pentru toti cititorii din corporatii, ambasade si din afara tarii care il sustin si-l incurajeaza pe Dan in lupta sa cu dusmanul invizibil. Mentionam ca site-ul g4media.ro este un site in limba romana care dincolo de publicitatea comerciala de unde incaseaza bani, primeste si sume nedivulgate publicului din donatii anonime de la cititori, ONG-uri si companii private. Aceasta a doua sursa de venit fiind conform unor surse avizate din piata principalul canal de finantare al luptei editoriale pe care jurnalistii de acolo o duc la ordin in functie de donatiile “sponsorilor”, conform vechii zicale romanesti “cine plateste pune muzica”.

Mogulul USR, Andrei Siminel, patronul Ziare.com a dat ordin sa fie desfiintat proiectul Schengen

Milionarul Siminel,

un ambitios om de afaceri cu veleitati de jurnalist s-a incordat editorial la echipa de soldati ai tastaturii din subordine ca sa produca repede un text din care sa reiasa ca e haos la granitele Romaniei si ca tara noastra nu merita sa intre in Schengen. Fara sa stea prea mult la discutii angajatii mogului USR au incropit si ei cum s-au priceput un text bazat pe nimic si fara nicio urma de documentare.

Cum se mobilizează România să treacă de examenul Schengen. Celulă de grad zero la MAI: polițiștii care nu știu engleză, scoși de pe traseul experților” este titlul articolului in care aproape fiecare paragraf incepe sau se termina cu “surse ziare.com” sau cu “a transmis sursa ziare.com”. Era de asteptat ca un text de o asemenea anvergura, publicat fix cu o zi inainte de vizita premierului Olandei, Mark Rutte, ultimul contestatar al Romaniei in procesul de aderare la Schengen, sa fie ceva mai bine documentat si bazat pe fapte nu pe “surse”.

Afaceristul Andrei Siminel este cunoscut si renumit in piata media pentru imixitiunile burtale pe care le are in procesul jurnalistic al redactiilor pe care le patroneaza. Interesele sale de aceasta data au dictat materialul de deschidere al site-ului unde domnia sa plateste toate salariile. Si chiar daca nu exista nicio informatie pe care textul se baza, n-a fost nicio problema ca el sa fie publicat pe prima pagina a site-ului.

IMPORTANT! Romaniatv.net are pe rol un proces prin care milionarul USR, Andrei Siminel a cerut in instanta si a pierdut in prima faza dreptul de a sterge un material de pe site-ul nostru cu titlul: „Mogulul USR Andrei Siminel, atacuri media la Klaus Iohannis! Milionarul le ordona jurnaliștilor săi să-l „demoleze” pe președinte cu orice preț! „Crăciunul ăsta vă găsește tot la schi?” Dovada ingerințelor editoriale!”

Tribunalul Bucuresti a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de Siminel Andrei în legătură cu articolului intitulat, publicat pe site în data de 25.12.2021.

Analiza pe text Maga Gradinaru – “Pe hârtie, Schengen nu e legat de MCV, dar e un argument pentru guvernele vestice, pentru a bloca aderarea României. Cât e de corect?”

Jurnalista spotmedia.ro Magda Gradinaru mentine si ea registrul colegei sale, Ioana Ene Dogioiu dar insinueaza mult mai subtil problema MCV-ului si a coruptiei ca fiind motivele pentru care Romania nu ar merita sa fie acceptata in Schengen. Ca si in cazul colegei sale de redactie in textul sau nu se regaseste nicaieri prezentat absolut niciun avantaj de ordin economic sau social pentru cetatenii Romaniei. Textul sau face o contextualizare a situatiei Romaniei si Bulgariei dar pleaca de la intrebarea: Este corect ca România și Bulgaria să beneficieze de contextul agresiunii militare la scară largă a Rusiei în Ucraina și să fie accelerată aderarea la Schengen?

 

Redam mai jos doar cateva pasaje din text:

Dar dacă România aderă la Schengen, chiar dacă politicienii de la București nu și-au făcut treaba, cum vor folosi aceștia situația?

Care vor fi costurile reale pentru români? Vor circula mai ușor în Schengen, dar se pot trezi cu fondurile europene blocate sau cu probleme sociale legate de corupție, care antrenează, știm prea bine, sărăcie și consecințe extreme: corupția ucide.

Românii nu sunt cetățeni de rang secund, dar o eventuală decizie negativă ar putea fi prezentată exact în acest registru resentimentar, când, de fapt, autorii morali ai unui blocaj sunt politicienii de la putere, nu Bruxelles-ul.

Avantaje și beneficii URIAŞE pentru România, după ce va adera

România se află pe drumul cel bun în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.  Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Administrației și Internelor, aderarea României la Spațiul Schengen ne va aduce mai multe avantaje.

În primul rând, vor dispărea timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei terestre cu Ungaria și Bulgaria. Astfel, vom avea parte de mai puține neplăceri la trecerea frontierei, în special în perioada concediilor de vară și iarnă. De exemplu, vor scăpa de situațiile neplăcute din preajma sărbătorilor de iarnă cei care doresc să-și petreacă Crăciunul în România, care nu vor mai aștepta ore întregi la frontiera cu Ungaria în PTF Nădlac.

Un alt avantaj, după ce România va adera la spațiul Schengen, este că nu vom mai pierde timp cu controlul documentelor, iar transportatorii vor scăpa de cozile de la frontierele cu Ungaria și Bulgaria.

Potrivit informațiilor transmise de MAI, trecerea frontierei se va putea realiza indiferent de oră, prin orice loc, în orice perioadă a anului, iar cetățenii statelor membre care călătoresc în spațiul Schengen vor trebui să aibă asupra lor doar un document de identitate valabil, fără a fi supuși controalelor la frontieră.

Un alt beneficiu – după aderarea la Schengen – este că la frontiera aeriană va fi eliminat controlul de frontieră pentru zborurile către/dinspre destinații din spațiul Schengen, iar deplasările către/din aceste destinații se vor desfășura ca un zbor intern în România.

Trebuie subliniat faptul că, după ce România ”va intra” în Schengen, acest lucru va avea un impact pozitiv în special pentru transportatori, prin eliminarea timpilor mari de așteptare la frontierele terestre cu Ungaria și Bulgaria. Transportatorii nu-și vor mai pierde vremea cu tot felul de controale și proceduri birocratice la frontiere.

Nu în ultimul rând, comerțul va fi mai profitabil, iar mărfurile vor circula mult mai rapid și la costuri mult mai mici. Costurile inerente presupuse de cheltuielile pentru combustibili, salarii, diurne, etc. vor fi mult diminuate.

Reprezentanții Ministerului de Interne mai precizează faptul cî aderarea la Schengen va crește atractivitatea României ca destinație de afaceri și ca destinație turistică.

Ce este Spațiul Schengen
Spațiul Schengen este o zonă de liberă circulație a persoanelor care este formată din 26 de state membre, 22 din Uniunea Europeană și 4 din afara acesteia, iar ultimul stat care a aderat este Principatul Liechtenstein (19 decembrie 2011).

Pentru cetățenii UE, eliminarea controalelor la frontierele interne ale spațiului Schengen înseamnă o mai mare libertate de mișcare și o securitate sporită, prin adoptarea unor reguli comune ale statelor semnatare ale Convenției de punere in aplicare a Acordului Schengen:

– Eliminarea controalelor persoanelor la frontierele interne;
– Set comun de reguli care se aplică persoanelor care trec frontierele externe ale statelor membre UE;
– Armonizarea condițiilor de intrare și a normelor privind vizele și cooperarea consulară;
– Cooperarea consolidată în domeniul polițienesc;
– Cooperare judiciară prin intermediul unui sistem rapid de extrădare și transfer ale executării hotărârilor penale;
– Crearea și dezvoltarea Sistemului de Informații Schengen.

Toate statele UE fac parte din Schengen, cu șase excepții: Irlanda și Marea Britanie, care au ales să nu devină membre și au propriul spațiu comun de călătorie, și Bulgaria, Croația, Cipru și România.

Patru țări din afara UE – Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein – au aderat, de asemenea, la spațiul Schengen.

Potrivit Parlamentului European, aproximativ 3,5 milioane de persoane traversează în fiecare zi o frontieră internă a UE. Libera circulație poate implica, în practică, drepturi diferite pentru diferite categorii de persoane, de la turiști la familii. Toți cetățenii UE pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni cu un pașaport sau un card de identitate valabil.

De asemenea, aceștia pot lucra și locui într-un alt stat membru cu dreptul de a fi tratați în același mod ca cetățenii țării respective. Antreprenorii beneficiază de libertatea de stabilire în statul pe care îl aleg, iar studenții au dreptul de a studia în orice stat membru.