Înapoi, în Evul Mediu: În SUA a reapărut CIUMA. Al doilea caz, în statul Colorado

Un locuitor din statul Colorado, bolnav de această maladie infecţioasă, a murit. Acesta este al doilea deces cauzat de ciumă înregistrat în Colorado în această vară.

06 aug. 2015, 20:29
Înapoi, în Evul Mediu: În SUA a reapărut CIUMA. Al doilea caz, în statul Colorado

Statele Unite se confruntă cu o problemă medievală, mai exact cu teribila ciumă. Deşi nu a fost dată identitatea persoanei care a murit de ciumă, oficialii americani au ţinut să precizeze că aceasta a contractat boala prin intermediul unor muşte. Cazul i-a pus pe gânduri pe localnici, care se confruntă pentru prima oară în 10 ani cu un asemenea caz, potrivit România TV.

Citeşte şi Astrologul Mariana Cojocaru, despre profeţiile lui NOSTRADAMUS: „Urmează ciumă, foamete şi MOARTE PRIN RĂZBOI”

Pentru statul Colorado, însă, acesta este al doilea deces cauzat de ciumă de la începutul verii. În iunie, ciuma a răpus un băiat de 16 ani, care a fost diagnosticat abia după moarte. Medicii încercaseră în zadar să-l diagnosticheze, fiindcă acesta suferea de o formă rară de ciumă. Medicii spun, totuşi, că, dacă e detectată din timp, ciuma poate fi tratată.

Citeşte şi Bolile, mai mortale decât războaiele. Top 10 cele mai necruţătoare de epidemii din istorie

În medie, Statele Unite se confruntă cu şapte cazuri de ciumă pe an, însă în Colorado, acolo unde au murit cele două persoane în nici trei luni, anul trecut bilanţul a indicat opt oameni infectaţi.