ÎNCĂ O TAXĂ DE LA STAT PENTRU ROMÂNI! Principalii afectaţi, TINERII ŞI MEDIUL PRIVAT

Au promis eliminarea a sute de taxe, mărirea pensiilor și salariilor bugetarilor, iar acum nu mai știu de unde să facă rost de bani. Se strânge lațul pentru PSD-iști. Și, pentru a ieși din încurcătură, lovesc în mediul privat.

22 mai 2017, 11:15
ÎNCĂ O TAXĂ DE LA STAT PENTRU ROMÂNI! Principalii afectaţi, TINERII ŞI MEDIUL PRIVAT

Cea mai nouă taxă, pe care vor să o impună de la 1 iulie, îi privește direct pe angajații cu serviciu part-time.

Astfel, firmele care au angajați care lucrează 2, 4 sau 6 ore trebuie sa achite contribuții sociale ca pentru munca cu normă întreagă.

Oficialii din Finanțe se apără spunând că patronii încheie contracte part-time doar pentru a plăti mai puține taxe, negândindu-se că aceștia sunt în mare parte studenți sau masteranzi.

Citeşte şi Tinerii fug de programul de lucru de 8 ore. Vezi ce salarii se oferă la târgurile de joburi şi ce pretenţii au angajatorii

„Principalii afectati vor fi cei tineri, care au o mai mica experienta si au un singur job, pe care il fac part-time. Ei sunt principalii afectati, pentru ca pot ramane fara locuri de munca. Daca nu renunti la acesti angajati, o sa-ti creasca tie costurile ca si angajator.”, a declarat pentru stirileprotv.ro Octavian Bădescu, om de faceri.

Peste 360.000 de români apar în acte cu un singur job, part-time, plătit în medie cu 500 de lei. Prea puțin ca să fie adevărat, spun autoritățile, care, cel mai probabil, au pierdut de mult contactul cu realitatea. Le reamintim acestora că mulți români trăiesc din salarii de 1000 – 1500 de lei/lunar, în condițiile în care sunt angajați cu normă întreagă. Chiar și în Capitală.