Încă o tragedie în Mediterană: O ambarcaţiune cu imigranţi s-a răsturnat. 700 de persoane ar fi murit înecate

Sute de persoane ar fi murit înecate după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în Marea Mediterană, informează bbc.com. În ambarcaţiune se aflau aproximativ 700 de persoane.

19 apr. 2015, 09:15
Încă o tragedie în Mediterană: O ambarcaţiune cu imigranţi s-a răsturnat. 700 de persoane ar fi murit înecate

Autorităţile italiene au declanşat o amplă operaţiune de salvare şi de căutare a victimelor care se aflau în ambarcaţiunea care s-a scufundat în Marea Mediterană, în apropiere de insula italiană Lampedusa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a informat Paza de Coastă italiană.

La operaţiunile de salvare participă 20 de nave, între care nave italiene şi ale Marinei Malteze, dar şi nave comerciale, precum şi trei elicoptere. Până în prezent au fost salvate 28 de persoane. Nunărul imigranţilor care s-ar fi aflat în ambarcaţiune este estimat între 500 şi 700 de persoane, au mai informat autorităţile italiene.

Citeşte şi Ură religioasă într-o navă cu imigranţi: MUSULMANII i-au aruncat pe CREŞTINI în mare

Publicaţia Times of Malta relatează că imigranţii au căzut peste bord în timp ce se grăbeau să atragă atenţia unui vas comercial ce se îndrepta către ambarcaţiunea lor. Aceasta se afla în acel moment la 210 de kilometri de coastele Insulei Lampedusa şi la numai 27 de kilometri de coastele Libiei.

Operaţiunile de căutare şi de salvare continuă, dar echipele care participă la aceste operaţiuni sunt sceptice în privinţa găsirii de supravieţuitori.