Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul!

Meteorologii anunţă că de luni vor veni ninsorile în aproape toată ţara. Până la instalarea zăpezii, există însă pericolulul apariţiei poleiului. 

23 nov. 2013, 11:34
Încă o veste proastă de la meteorologi: vine poleiul!

După precipitaţiile de duminică este aşteptat poleiul. De joi începe iarna propriu-zisă, cu viscol, spun drumarii ieşeni
Iarna va veni în forţă luni, anunţă autorităţile. Drumarii ieşeni au primit deja avertizări meteo pentru primele zile ale săptămânii.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ne-a trimis informări cu privire la vremea care ne aşteaptă. Am discutat cu firmele care şi-au adjudecat contractul de deszăpezire, să fie pregătiţi de intervenţie în orice moment”, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Daniel Minciună. Primul atac al iernii ar urma să aibă loc luni, când după precipitaţiile din weekend temperatura va scădea, aşteptându-se apariţia poleiului. De joi, ar urma să înceapă iarna propriu-zisă, cu precipitaţii abundente şi viscol. Temperatura va scădea, minima urmând să se cifreze la -7°C, iar maximele nu vor depăşi 7°C. Spre sfârşitul săptămânii viitoare, cerul se va limpezi, temperaturile continuând să oscileze în jurul valorii de 0°C. „Utilajele de deszăpezire sunt pregătite. Există şi material antiderapant pentru intervenţii. Până la 1 decembrie, vom avea la dispoziţie 75% din cantitatea de antiderapant contractată şi vom ajunge la 100% în prima parte a lunii decembrie”, a precizat Minciună pentru Ziarul de Iaşi.

Activitatea de deszăpezire a drumurilor judeţene în următoarele patru sezoane va fi efectuată de asocierea societăţilor Eky-Sam Târgu Frumos şi Enviro Construct Iaşi, contra sumei totale de 15,9 milioane lei. În bazele amenajate se află 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 autofreze şi 6 încărcătoare frontale. Alte 20 de utilaje sunt ţinute în rezervă, pentru situaţiile dificile.

Citeşte şi COMANDAMENT DE IARNĂ: Vin ninsorile, luni va fi emis COD GALBEN