Încă PATRU ROMÂNI, reţinuţi în Ungaria pentru TRAFIC DE PERSOANE

Patru români au fost reţinuţi, vineri noapte, în Ungaria, fiind suspectaţi de trafic de persoane.

29 aug. 2015, 09:37
Încă PATRU ROMÂNI, reţinuţi în Ungaria pentru TRAFIC DE PERSOANE

În duba românilor au fost găsiţi 21 de imigranţi: 10 sirieni şi 11 afgani. Românii au fost reţinuţi la Csongrad, localitate aflată în apropiere de graniţa cu Serbia.

Potrivit primelor informaţii, imigranţii urmau să ajungă în Austria. Ei fuseseră preluaţi de la graniţa Serbiei cu Ungaria, din oraşul Roszke. Cei patru români vor fi prezentaţi sâmbătă în faţa unui judecător cu propunerea de arestare.

CITEŞTE ŞI Europa ŞOCATĂ: În camionul groazei au fost găsite 71 de cadavre. Fluidele corporale se scurgeau din maşină

Astfel, numărul românilor reţinuţi în ultima săptămână în Ungaria sub acuzaţia de trafic de persoane ajunge la 22.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Raluca Lunculescu, anunţa vineri că 18 cetățeni români sunt reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane.

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 28 august 2015, de către poliția ungară, că 4 cetățeni români au fost reținuți la data de 26 august 2015 în Budapesta, fiind cercetați pentru trafic de persoane. Potrivit informării poliției ungare, cei 4 cetățeni români vor fi audiați în cursul zilei de astăzi, 28 august 2015. Reamintim că în cursul zilei de ieri, 27 august 2015, alți 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă„, a precizat, vineri, MAE.

CITEŞTE ŞI MAE, despre românii reţinuţi în Ungaria: Se află în arest în Budapesta, nu au solicitat asistenţă consulară