Încă un absent de marcă la Congresul PNL-PDL. Crin Antonescu va lipsi de la finalizarea propriului proiect

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, nu va participa la Congresul în care PNL şi PDL vor aproba fuziunea, informează "Gândul".

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 16:32
Încă un absent de marcă la Congresul PNL-PDL. Crin Antonescu va lipsi de la finalizarea propriului proiect

Crin Antonescu îşi motivează absenţa de la Congres prin faptul că nu se află în ţară. El nu va participa astfel nici la Congresul PNL de mâine, dar nici la Congresul de fuziune.

Un alt absent de marcă de la Congres este fostul preşedinte al PDL, Emil Boc. De altfel, acesta s-a declarat un adversar al fuziunii preferând doar o alianţă electorală a celor două partide.

Democrat-liberalii şi liberalii vor vota mâine fuziunea celor două partide, dar şi statutul noului partid care va purta numele PNL. De asemenea, va fi aprobată alianţa electorală formată de cele două partide pentru prezidenţiale: Alianţa Creştin Liberală. Alianţa va funcţiona până la înregistrarea oficială a noului partid la Tribunal. De asemenea, mâine se va aproba şi fuziunea prin absorbţie PDL – FC.

În cadrul Congresului vor ţine discursuri Klaus Johannis, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban. Vasile Blaga a anunţat că în scurt timp va începe un proces de rebranduire a sediilor celor două partide, pe care va fi inscripţionat numele noii alianţe.

Pe lângă absenţa celor doi preşedinţi ai PNL şi PDL de la Congres, alţi absenţi de la eveniment sunt Călin Popescu Tăriceanu – ex preşedinte PNL şi Traian Băsescu – ex preşedinte PD. În timp ce Tăriceanu a demisionat din PNL şi a decis să înfiinţeze un nou partid, preşedintele României nu a fost invitat la eveniment. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că foştii preşedinţi ai PDL şi PNL vor face parte din structura de conducere a viitorului partid, dar această prevedere se aplică foştilor preşedinţi care mai activează în cele două partide. Liderul democrat-liberal a subliniat că Traian Băsescu şi-a anunţat deja intenţiile după ce îşi încheie mandatul de la Palatul Cotroceni.

Ultima necunoscută a colaborării PNL – PDL o constituie candidatul la prezidenţiale, în următoarea săptămână urmând a fi efectuate măsurători sociologice în care vor intra candidaţii Cătălin Predoiu (PDL) şi Klaus Johannis (PNL), liberalul având prima şansă în a fi desemnat candidatul Alianţei Creştin Liberală în competiţia pentru câştigarea Palatului Cotroceni.