Încă un atac la adresa Corinei Creţu, din partea unui lider PSD: Trebuie să decidă dacă este comisarul UE sau al PNL

Corina Creţu trebuie să se decidă dacă este comisarul UE sau al PNL, a susţinut deputatul Ioan Dîrzu, lider al PSD Alba, într-uh comunicat de presă. Liderul PSD Alba îi cere Corinei Creţu să clarifice "dacă politica de absorbție a fondurilor se face cu Guvernul sau doar cu unii primari PDL, la cafea și recepții scumpe".

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 08:08
Încă un atac la adresa Corinei Creţu, din partea unui lider PSD: Trebuie să decidă dacă este comisarul UE sau al PNL

„Este de neînțeles cum adevărul e considerat de Comisarul European Corina Crețu o agresiune la adresa sa. Dimpotrivă, Corina Crețu ar trebui să explice de ce prețurile propuse de BEI sunt atât de umflate și de ce dânsa le susține. Guvernarea actuală este pro-europeană, are tot interesul, dorește și face toate demersurile necesare pentru absorbția fondurilor europene, dar acest lucru nu se poate face în orice condiții și în niciun caz într-o formulă care înseamnă costuri uriașe. (…) Finanțarea europeană pentru toate cele trei spitale este 150 de milioane de euro, adică 11%. Din acești 150 de milioane de euro, 120 de milioane reprezintă paper-work-ul – hârtiile – proiectul făcut de BEI (respectiv studiu de fezabilitate, desing, proiect, etc). Practic din banii de UE, pentru cele 3 spitale, mai rămân 30 de milioane de euro pentru construcție. Statul român ar urma să pună diferența, respectiv 1.197.599.086 de euro – aproape 1,2 miliarde de euro. (…) Cu tot respectul față de doamna Corina Crețu, dânsa trebuie să explice de ce insistă ca statul român să plătească din taxele plătite de români un preț de 3 ori mai mare decât cel real”, a declarat deputatul PSD Alba Ioan Dîrzu.

Liderul PSD Alba i-a cerut Corina Creţu să se decidă dacă este comisarul UE sau al PNL, completând că „timpul petrecut de doamna Crețu alături de primarii PDL-iști îi întunecă judecata”.

„Doamna Corina Creţu trebuie să decidă dacă este comisarul UE sau al PNL (…) Mă îngrijorează faptul că, timpul petrecut de doamna Creţu alături de primarii PDL-işti îi întunecă judecata. O vedem tot mai des pe doamna Creţu cu oameni care au girat fraudarea fondurilor europene în perioada Băsescu-Boc, oameni care au ţinut România la cele mai mici cote de absorbţie de fonduri europene. Doamna Creţu, dacă doreşte, poate să fie foarte bine comisar PPE. Nu ne deranjează, doar să ne-o spună şi nouă, celor din ţară, pentru cine lucrează. De asemenea, doamna Creţu să ne spună, când vine în România, dacă politica de absorbţie a fondurilor se face cu Guvernul sau doar cu unii primari PDL, la cafea şi recepţii scumpe”, mai scrie Dîrzu.