Încă un deces din cauza rujeolei. Numărul morţilor a ajuns la 33

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 33, potrivit informării publicate vineri de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

RomaniaTV.net
25 aug. 2017, 10:20
Încă un deces din cauza rujeolei. Numărul morţilor a ajuns la 33

Cel de-al 33-lea deces a survenit la o fetiță de 10 luni cu malnutriție și retard psihomotor sever.

Potrivit sursei citate, copilul, cetățean irakian, a intrat în țară, în județul Timiș, în data de 7 iulie. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic și prin izolare virală în luna august, a precizat INSP.

La sfârșitul lunii iulie a fost înregistrat cel de-al 32-lea deces cauzat de o complicație la distanță a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din județul Dolj. Persoana a fost confirmată serologic cu rujeolă în luna februarie 2017, iar în luna iunie au apărut primele simptome ale complicației postrujeolice care a fost confirmată prin identificare virală — encefalită subacută mioclonică rujeoloasă.

Cele 33 de decese au fost înregistrate astfel: nouă în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

Citeşte şi Eurostat: România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la sumele cheltuite pentru sănătate pe cap de locuitor