Încă un deputat îşi retrage semnătura de pe proiectul deputatului „mitralieră” Rădulescu: Contravine convingerilor mele

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a anunţat, vineri, că îşi retrage semnătura de pe proiectul lui Cătălin Rădulescu care instituie prag de 200.000 lei la abuz şi abrogă articolul referitor la folosirea funcţiei în scop sexual, arătând că, în forma iniţială, acesta nu avea prevederi controversate.

29 dec. 2017, 10:56
Încă un deputat îşi retrage semnătura de pe proiectul deputatului „mitralieră” Rădulescu: Contravine convingerilor mele

„Astăzi am solicitat secretariatului general al Camerei Deputaţilor să îmi retragă semnătura de pe propunerea legislativă a domnului deputat Cristian Rădulescu. Forma care mi-a fost prezentată când mi s-a solicitat sprijinul nu conţinea prevederile controversate care au apărut în versiunea finală şi care contravin total convingerilor mele politice şi morale”, a precizat Lupaşcu pe Facebook, el transmiţând şi un comnicat de presă în acest sens.

Lupaşcu a arătat că i s-a spus la momentul semnării că legea va debloca administraţia locală.

„Pot fi de acord că nu e normal ca primarii să stea mereu cu teama că pot ajunge la închisoare pentru că au cumpărat hârtie igienică mai scumpă cu 2 lei. Dar când vorbim de un prag de 200.000 euro pentru incriminarea abuzului în serviciu suntem în cu totul altă poveste şi nu pot accepta aşa ceva. La fel nu pot accepta sub nicio formă abrogarea infracţiunii privind folosirea abuzivă a funcţiei publice în scop sexual şi nu văd nicio legătură între acest amendament şi deblocarea sistemului administrativ din România, despre care mi s-a vorbit când mi s-a cerut semnătura”, a adăugat deputatul PSD.

Citeşte şi: Cătălin Rădulescu îşi retrage iniţiativa de instituire a unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu

El a arătat că nu poate susţine astfel de prevederi şi va vota împotriva lor dacă „vor mai exista astfel de tentative de a le introduce pe furiş în dezbaterea parlamentară”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că îşi va retrage propunerea legislativă care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz şi abrogă articolul din CP referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot rămâne sub formă de amendamente.

Anterior, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat că îşi retrage semnătura de pe acest proiect, ca şi de pe cel privind funcţionarii publici, pe care le-a criticat vehement, şi el arătând că „una s-a discutat, alta s-a depus în Parlament”.