Încă un dosar pentru Elena Udrea, DISJUNS din „Gala Bute”. DNA, pe urma BANILOR NEGRI ajunşi la PDL

DNA a extins urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani, fiind suspectată că, din banii primiţi mită în dosarul Gala Bute, a dat o parte şi Partidului Democrat Liberal, pentru campania electorală din 2012. Cum procurorii DNA au decis deja trimiterea în judecată a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, iar ancheta privind banii negri ajunşi la PDL este abia la început, dosarul pentru spălare de bani va fi disjuns şi se va derula separat, anunţă DNA, într-un comunicat.

RomaniaTV.net
21 apr. 2015, 11:17
Încă un dosar pentru Elena Udrea, DISJUNS din „Gala Bute”. DNA, pe urma BANILOR NEGRI ajunşi la PDL

Dacă din şpăgile din dosarul Microsoft bani grei au ajuns şi la PDL pentru campania electorală din 2009, la fel s-a întâmplat, potrivit procurorilor, şi în dosarul Gala Bute, trei ani mai târziu, în 2012. DNA a anunţat că, odată cu trimiterea în judecată a Elenei Udrea şi a lotului din dosarul Gala Bute, s-a decis disjungerea cauzei pentru infracțiunile de spălare a banilor și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite reținute în sarcina inculpatei Udrea Elena Gabriela.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor şi față de inculpații Resmeriță Cornel și Condoiu Cristofor Alin pentru infracțiunile de abuz în serviciu și față de inculpații Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel și Lupulescu Miron pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu.

Tolo.ro scrie că sursele Gazetei susțin că „spălarea de bani, pentru care procurorii au început cercetarea recent, va fi disjunsă într-un nou dosar pentru că DNA are indicii noi despre finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție și vrea să identifice participanții”.

Contabila PDL Bucureşti, audiată la DNA în dosarul de spălare de bani al Elenei Udrea

Potrivit sursei citate, procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează pe listele celor care au donat bani la PDL la alegerile din 2012. Doar că unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PDL și să-i depună în contabilitate. Pornind de la aceste afirmaţii, dar şi bazîndu-se pe mărturii din interior, „procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PDL”, scrie tolo.ro, adăugând că, potrivit unei alte surse a Gazetei, banii negri reprezintă „una dintre formele de manifestare ale mafiei, prin care ea asigura vicierea procesului electoral și, totodată, propria supraviețuire prin menținerea la butoane a acelorași personaje”.

Vasile Blaga, PRIMA REACŢIE după ce DNA a pornit pe urma banilor negri ajunşi la PDL Bucureşti

Cum investigaţiile privind banii negri intraţi în contabilitatea PDL vor mai dura, însă, procurorii au disjuns cauza din dosarul „Gala Bute”, care a fost trimis deja spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.