Încă un pas în viitor. Pantalonii inteligenţi care funcționează ca un GPS

Ceasuri inteligente avem, pantofi inteligenți avem, și cu toc, și pentru sport. Pentru o ținută aproape completă, ne mai lipseau doar pantaloni inteligenți.

20 apr. 2015, 09:47
Încă un pas în viitor. Pantalonii inteligenţi care funcționează ca un GPS

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Hanover a venit cu o soluție, prin care intenționează să ne salveze de obsesia pentru ecrane. Ei consideră că nu e tocmai sănătos să ne uităm în telefoane chiar și când căutăm o destinație. Ideea lor implică o pereche de pantaloni care ne ghidează prin transmiterea pulsurilor electrice în mușchii picioarelor, pentru a ne influența direcția setată pe GPS, potrivit Yahoo! Tech.

Citeşte şi Ceasul care îţi arată cât de bun eşti la pat. Tic-tac…

Electrozii ar fi plasați pe piele, pe mușchiul croitor, cel mai lung mușchi al corpului, care permite rotirea picioarelor și încrucișarea lor, și, de asemenea, controlează mișcările în timpul mersului, statului pe loc și păstrării echilibrului.

În lucrarea care descrie sistemul numit Cruise Control for Pedestrians, cercetătorii arată că purtătorul va avea control deplin asupra propriilor mișcări. Prin urmare, nu îți vei putea învinui pantalonii inteligenți dacă se întâmplă să cazi într-o groapă.

Continuarea pe playtech.ro.