Încă un SCANDAL alimentar în Anglia. Preparatele de tip fast-food ar putea conţine CARNE DE CÂINE

Scandalurile alimentare se ţin lanţ în Anglia. După ce au fost analizate mostre de preparate de la mai multe tarabe din Londra s-a constatat că acestea conţineau pe lângă oaie şi vită şi un soi de carne care nu se găseşte pe lista cărnurilor comestibile din Anglia, presa speculând că ar putea fi vorba despre carne de câine.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 13:54
Încă un SCANDAL alimentar în Anglia. Preparatele de tip fast-food ar putea conţine CARNE DE CÂINE

Analizele de laborator efectuate pe mai multe mostre de alimente luate de la câteva tarabe din Londra arată că nu doar carnea de cal se vinde drept carne de vită, ci şi a altor animale.

Un preparat din miel analizat de specialişti conţinea şi un tip de carne care nu a putut fi deocamdată identificat; un burger de vită avea de fapt doar inima şi sângele de la acest animal, nicidecum carne, iar un alt preparat din vită conţinea carne de pasăre, inclusiv sânge.

Carnea misterioasă care nu a putut fi identificată de laborator ar putea fi de câine, scriu britaniciii de la Daily Mail. Cert este că preparatul conţinea carne, care nu era însă nici miel, nici porc, nici pui, nici vită, nici măcar cal sau ţap.

CITEŞTE ŞI: Scandalul privind carnea de cal a schimbat obiceiurile de consum ale britanicilor

Testele de laborator nu au ajutat până acum la identificarea tipului de carne, însă cei de la Daily Mail amintesc că în Spania, spre exemplu, s-a descoperit că în semipreparate era inclusă carne de câine.