Incendii de vegetaţie în California. Pompierii, depăşiţi de situaţie: Doar mama-natură va decide când îl vom stinge VIDEO

Peste 500 de pompieri au încercat marți să țină sub control un incendiu uriaș alimentat de vânt, care s-a soldat deja cu distrugerea a 150 de clădiri și cu evacuarea a circa 27.000 de persoane în California de Sud.

05 dec. 2017, 19:36
Incendii de vegetaţie în California. Pompierii, depăşiţi de situaţie: Doar mama-natură va decide când îl vom stinge VIDEO

Incendiul, izbucnit în comitatul Ventura, aflat la ocean, imediat la nord de Los Angeles, a afectat deja peste 12.500 de hectare de vegetație, potrivit pompierilor locali.

„Perspectivele de a ține sub control (focul) nu sunt bune”, a explicat Mark Lorenzen, șeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferințe de presă desfășurată noaptea trecută. „Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge„, a adăugat el.

Potrivit serviciului meteo, incendiul este alimentat de rafale de vânt puternice, de 80 km/oră.

„Incendiul se răspândește rapid spre orașul Ventura (cu o populație de 100 000 de locuitori)”, a explicat șeful pompierilor.

Focul a privat deja 260.000 de persoane de electricitate, a indicat compania electrică regională, Southern California Edison.

Inițial se anunțase că o persoană și-a pierdut viața într-un accident produs pe o șosea din Ventura în timp ce încerca să scape din calea flăcărilor, însă șeful departamentului de pompieri din acest comitat, Steve Kaufmann, a precizat marți, în cadrul unei declarații făcute Associated Press, citată de BBC, că în mașina răsturnată nu a fost găsită nicio persoană decedată.

2017 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe decese în California din cauza incendiilor. Peste 40 de persoane au murit în luna octombrie în incendiile care au devastat o parte din nordul viticol al acestui stat american.