Incendii în California: Zeci de persoane sunt încă dispărute

Două noi incendii au izbucnit marți în California, au anunțat autoritățile indicând că numărul locuințelor și clădirilor distruse de flăcările care fac ravagii în regiunea viticolă din nordul statului american a crescut la 5.900.

18 oct. 2017, 07:30
Incendii în California: Zeci de persoane sunt încă dispărute

Incendiile care au izbucnit în urmă cu zece zile au mistuit cartiere întregi și au lăsat în urmă 41 de morți și peste 99.000 de hectare arse.

În comitatul Sonoma, una dintre cele mai afectate zone, 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 53 sunt date dispărute, a declarat șeriful Robert Giordano în cadrul unei conferințe de presă susținută marți.

Două noi incendii de vegetație au izbucnit în comitatele San Diego și Santa Cruz, numărul focarelor ajungând astfel la 12.
Peste 11.000 de pompieri se luptă cu flăcările în California. Pentru localizarea unor posibile noi focare sunt utilizate drone, au mai indicat autoritățile.

Ordinele de evacuare au fost suspendate în unele zone, însă peste 34.000 de locuitori din nordul statului nu pot reveni încă acasă.

Pompierii ar putea avea parte de un moment de respiro la sfârșitul săptămânii deoarece în regiune sunt așteptate ploi, conform prognozelor meteorologice.