ALERTĂ în Botoşani! Incendii simultane la mai multe transformatoare electrice. Anchetă a distribuitorului de energie electrică

Mai multe transformatoare electrice din municipiul Botoșani au ars, sâmbătă la prânz, din cauze încă necunoscute. Distribuitorul de energie electrică Delgaz Grid va demara o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiile.

RomaniaTV.net
22 apr. 2017, 11:02
ALERTĂ în Botoşani! Incendii simultane la mai multe transformatoare electrice. Anchetă a distribuitorului de energie electrică

UPDATE. „Cauza urmează a fi determinată de o comisie care va analiza toate elementele care au dus la acest eveniment”, a afirmat Zaiț, care este de părere că ancheta va fi una de durată.

Oficialul Delgaz Grid recunoaște că situația apărută în incinta stației de transformare de pe strada Mobilei din municipiul Botoșani a fost una critică, existând pericolul unei explozii, ca urmare a supraîncălzirii celor 11 tone de ulei din interior.

Aproximativ 1.000 de familii din Botoșani nu beneficiau, sâmbătă după-amiază, la ora 17,00, de energie electrică.

 

Incendiile s-au produs în același timp în puncte din municipiu, echipamentele electrice fiind cuprinse de flăcări foarte mari, a precizat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei.

Unul dintre incendii avut loc într-o stație de transformare a furnizorului de electricitate, iar un altul în curtea Serviciului Poliției Rutiere.

În curtea Serviciului Poliției Rutiere, avaria la transformatorul electric a afectat un autoturism parcat în imediata vecinătate a clădirii în care se aflau echipamentele electrice. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost distrus, pompierii intervenind pentru limitarea efectelor focului.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar în zonele afectate circulația a fost restricționată.